​Posta Romana va plati din fonduri proprii pe perioada de 3 ani suma de 6,63 milioane euro (fara TVA) pentru achizitia in leasing financiar a 607 autovehicule, noi si/sau second hand, precum si servicii de asigurare CASCO, pentru acestea. Aceasta dupa ce, in urma unei licitatii deschise, Posta a atribuit pe 10 mai 2013 acest contract catre o asociere formata din Posche Leasing Romania IFN SA (lider de asociatie), Porsche Romania SRL, MHS Truck&Bus SRL si Porsche Broker de Asigurari SRL, potrivit unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Parcul auto al Postei RomaneFoto: Posta Romana
  • "La finalul perioadei de leasing achizitorul urmeaza sa-si exercite dreptul de optiune in sensul de a dobandi proprietatea asupra obiectelor in leasing. (...) Asigurarea CASCO pentru autovehicule incheiata va acorda despagubiri pentru avarii in stationare sau in mers, cu fransiza zero, confom conditiilor de asigurare, pe teritoriul Romaniei", se arata in anuntul de atribuire postat vineri in SEAP.

Este vorba despre achizitia de autovehicule pentru transportul de marfuri si furgoane.

Amintim ca Posta Romana a organizat la sfarsitul lunii martie o licitatie pentru achizitionarea in leasing financiar a 607 masini noi si/sau second-hand, valoarea contractului pentru urmatorii trei ani fiind estimata la 6,64 milioane de euro (fara TVA).

Conducerea Postei a comunicat catre HotNews.ro ca urgenta este data de faptul ca la sfarsitul lunii martie anul acesta expira un contract de leasing operational incheiat in 2008 cu Porsche Mobility si va fi obligata sa returneze in etape toate cele 727 masini inchiriate, si care reprezinta cea mai mare parte a parcului auto operational.

La aceasta licitatie, singura oferta depusa a fostcea a asocierii al carei lider este Posche Leasing Romania IFN SA.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 6.637.501 euro (fara TVA), iar valoarea totala finala a contractului atribuit a fost de 6.637.368 euro (fara TVA).

De notat ca luni, 13 mai, Posta Romana a atribuit prin licitatie deschisa un contract de aproape 564.000 lei fara TVA catre Astra Asigurari pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - RCA pentru un numar de 607 autovehicule. Alaturi de Astra au mai depus oferte City Insurance si Carpatica Asigurari.