​Producatorul japonez de telefoane mobile Sony a prezentat marti un smartphone, Xperia Z Ultra, rezistent la apa, despre care sustine ca este cel mai subtire si cu cel mai mare ecran full HD din lume, de 6,4 inci (16,3 cm), informeaza BBC. Sony incearca astfel sa atace suprematia Samsung pe segmentul smartphone-urilor care se apropie in dimensiuni de tablete ("phablete"). Conform unui studiu al Transparency Market Research, Samsung detinea 70% din aceasta piata anul trecut, gratie popularitatii modelelor Galaxy S3 si Galaxy Note 2.

Xperia Z UltraFoto: Sony

La inceputul acestui an, Samsung a introdus si Galaxy S4 si Galaxy Mega - un smartphone al carui ecran are o diagonala de 6,3 inci. Sony vinde deja un terminal cu ecran de 5 inci - Xperia Z, prezentat in luna ianuarie din acest an. Noul smartphone, Xperia Z Ultra, va fi vandut incepand cu luna iulie in China, Indonezia si Singapore, iar incepand cu luna septembrie si in Europa.

"Asia de sud-est este piata principala pentru un astfel de produs pentru ca preferintele consumatorilor pentru terminale cu ecrane mari este mai pronuntata aici. Dar vedem acest trend si in Europa", a declarat pentru BBC Calum MacDougall, director de marketing in cadrul Sony.

Sony nu este singurul producator care incearca sa cuncureze cu samsung pe acest segment. In ultimele luni, Huawei a anuntat terminalul Ascend Mate (6,1 inci), ZTE - Grand Memo (5,7 inci), Acer - Liquid S1 (5,7 inci), Asus - FonePad Note (6 inci) si Lenovo cu Ideaphone K900 (5,5 inci).

Xperia Z Ultra are o grosime de 6,5 mm, putin mai subtire decat Huawei Ascend P6 care detinea titlul de cel mai subtire smartphone din piata si poate rezista pana la o jumatate de ora scufundat in apa la o adancime de 1,5 metri. Terminalul are un procesor quad-core de 2,2 GHz, conectivitate LTE/4G si sistem de operare Android

Mai multe detalii aici.