Romtelecom si Cosmote au anuntat marti ca incepand cu 1 august 2013, grecul Panos Makris, actualul Director Executiv Comercial Romania, paraseste Grupul pentru a explora noi oportunitati profesionale, in locul sau fiind numit Mathias Hanel (46 de ani), care face parte din grupul Deutsche Telekom din anul 1995. Cele doua companii, ale caror venituri cumulate depaseau un miliard euro anul trecut in Romania, au mai anuntat marti si crearea incepand cu 1 august 2013 a cinci pozitii de top management. Noii directori numiti vor raporta direct catre germanul Nikolai Beckers, seful Romtelecom si Cosmote.

Nikolai Beckers, noul sef Romtelecom si CosmoteFoto: Hotnews

Incepand cu 1 august 2013 au fost create cinci pozitii de top pentru operatiunile fixe si mobile ale Romtelecom si Cosmote Romania, care vor fi ocupate de urmatoarele persoane:

  • Director Executiv Strategie, Transformare si Servicii Wholesale Romania - Gunnar Pahnke 
  • Director Executiv Managementul Aprovizionarii Romania - Bogdan Voicu
  • Director Executiv Relatii ale Companiei Romania - Emmanuel Sordet
  • Director Comunicare Romania - Ruxandra Voda
  • Sef de Birou Romania - Olaf Lausen

"Prioritatea mea este sa imbunatatesc constant performanta acestor doua companii, astfel incat sa ofere clientilor nostri produse si servicii integrate, angajatilor un mediu de lucru sigur si actionarilor un profit sustenabil. Aceste noi numiri reprezinta una dintre actiunile menite sa optimizeze procesele de business si sa consolideze rezultatele remarcabile pe care Romtelecom si Cosmote Romania le-au obtinut pana acum. Sunt increzator ca toti vor contribui semnificativ la cresterea eficientei operationale si la diferentierea pe piata", a spus Nikolai Beckers, CEO Romtelecom si Cosmote Romania.

Panos Makris, director comercial Cosmote

Panos Makris, director comercial Cosmote

Foto: Cosmote Romania

In comunicatul celor duoa companii se mai precizeaza ca, incepand cu 1 august 2013, Panos Makris, actualul Director Executiv Comercial Romania, paraseste Grupul pentru a explora noi oportunitati profesionale, aceasta pozitie ramanand vacanta incepand cu data mai sus mentionata. Astfel, Mathias Hanel este numit Director Executiv Comercial Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania).

"Imi exprim aprecierea si recunoasterea fata de dl. Makris, pentru contributia sa valoroasa la toate realizarile de pe segmentul comercial si ii urez succes in planurile sale de viitor", a adaugat domnul Beckers.

Informatii suplimentare despre noile numiri in cadrul Romtelecom si Cosmote Romania:

Gunnar Pahnke

Gunnar Pahnke

Foto: Cosmote Romania

Gunnar Pahnke (44 ani) este numit Director Executiv Strategie, Transformare si Servicii Wholesale Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania). Pahnke va fi responsabil cu strategia de ansamblu pentru Romtelecom si Cosmote si va conduce, din punct de vedere operational, procesele de transformare. In plus, va conduce activitatile pentru servicii operatori / wholesale.

Pahnke are o vasta experienta profesionala internationala, cu peste 20 de ani de expertiza in industrie, atat in telecom (fix/mobil), cat si in Internet si media/TV.

Cariera sa in cadrul Deutsche Telekom a inceput in 1995, detinand mai multe pozitii de management in zona de marketing, vanzari, strategie, fuziuni si achizitii.

Cea mai recenta functie a sa a fost cea de VP Strategy Europe, lucrand pentru Head Office Europe Deutsche Telekom si avand ca responsabilitati dezvoltarea strategiei si planificarea (proiectii de piata pentru 13 tari), management strategic de portofoliu/fuziuni si achizitii, Market and Competitor Intelligence si Business Development.

Pahnke detine un doctorat in Business Administration de la Universitatea Poitiers, Franta, si are, de asemenea, 2 diplome de master, una in Marketing and Internationalization de la Universitatea Poitiers, Franta, si cealalta in Business Administration de la Ecole Nationale Superieure des P&T, Paris, Franta.

Bogdan Voicu

Bogdan Voicu

Foto: Cosmote Romania

Bogdan Voicu (44 ani) este numit Director Executiv Managementul Aprovizionarii Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania), in baza performantelor obtinute in actuala sa pozitie de Director Executiv Achizitii si Proprietati Imobiliare in cadrul Romtelecom. Voicu va coordona intreaga activitate a lantului de aprovizionare a celor doua companii.

Bogdan Voicu s-a alaturat Romtelecom la finalul lui 2011, in urma unui proces de selectie. El si-a demonstrat eficienta in implementarea si optimizarea proceselor, politicilor si procedurilor care tin de lantul de aprovizionare.

Inainte de pozitia in cadrul Romtelecom, Voicu a acumulat o experienta extinsa in pozitii similare de management in industria telecom.

Bogdan Voicu are o diploma in Finante, Contabilitate si Management de Sisteme Informatice de la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Emmanuel Sordet

Emmanuel Sordet

Foto: Cosmote Romania

Emmanuel Sordet (45 ani) este numit Director Executiv Relatii ale Companiei Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania). Sordet va coordona activitatile juridice si de reglementare, avand ca obiectiv mentinerea canalelor de comunicare cu diferite entitati externe si guvernamentale.

Emmanuel Sordet are experienta extinsa pe piata telecom fixa si mobila, avand cunostinte solide in domeniul juridic. El a demonstrat eficienta in contexte juridice complexe, in implementarea politicilor, a procedurilor si in chestiuni legate de zona de reglementare. Emmanuel Sordet a avut un rol activ in procesul de liberalizare a industriei telecom din Franta. De asemenea, a gestionat cu succes procesele de fuziune si achizitie, inclusiv pe cel de vanzare a unor companii catre Grupul Deutsche Telekom, fiind responsabil de coordonarea tuturor aspectelor legale, de reglementare si de guvernanta in astfel de contexte.

Emmanuel Sordet detine doua diplome de master, una in European and International Management si cealalta in Audiovisual Communication Law and Administration, de la Universitatea Sorbona (Paris I). De asemenea, el are un master de cercetare in domeniul 'Public and private Law', de la Universitatea Sorbona (Paris II).

Ruxandra Voda

Ruxandra Voda

Foto: Cosmote Romania

Ruxandra Voda (36 ani) este numita Director Comunicare Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania). Ea este in prezent Corporate Communications Senior Manager Cosmote Romania. Din pozitia de Director Comunicare Romania, va fi responsabila cu proiectarea si dezvoltarea strategiei de comunicare a companiilor, sprijinind obiectivele de business.

Ruxandra Voda are peste 15 ani de experienta in comunicarea corporativa si comunicare integrata de marketing.

Ea se afla in cadrul Cosmote Romania din anul 2009, fiind responsabila cu dezvoltarea strategiei de comunicare corporativa si a planurilor pentru grupul local de companii.

Ruxandra Voda detine o diploma de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii de la Universitatea Bucuresti si un master in Comunicare Audio-Vizuala de la SNSPA.

Olaf Lausen

Olaf Lausen

Foto: Cosmote Romania

Olaf Lausen (37 ani) este numit sef de Birou Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania). Din aceasta pozitie, Lausen va sprijini activitatile CEO-ului, in concordanta cu directiile strategice trasate de acesta, cu scopul de a creste eficienta. Aceasta functie va asigura legatura dintre CEO si celelalte parti implicate, interne si externe, avand rolul de mediator in diverse contexte, inainte ca acestea sa ajunga in atentia CEO-ului. Lausen va lua decizii autorizate de CEO, pentru a gestiona proiecte care implica o serie de colaborari inter-departamentale si alocarea de resurse.

Olaf Lausen lucreaza in cadrul Romtelecom din 2008 ca General Manager New Business Development, gestionand proiecte de dezvoltare comerciala si de business. El are 13 ani de experienta in telecom acumulata in Germania si regiunea Europei Centrale si de Est, unde a ocupat functii similare.

Olaf Lausen are un Diplom-Kaufmann (echivalentul MBA) de la University of Technology din Dresda, Germania.

Mathias Hanel

Mathias Hanel

Foto: Cosmote Romania

Mathias Hanel (46 ani) este numit Director Executiv Comercial Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si Cosmote Romania), incepand cu 1 august 2013.

Din aceasta pozitie, aflata in directa subordonare a CEO-ului Romtelecom si Cosmote Romania, Hanel va fi responsabil de coordonarea eforturilor si a initiativelor comerciale ale celor doua companii, pentru a exploata sinergiile si rezultatele de pe acest segment, in beneficiul tuturor clientilor si al actionarilor.

Hanel are o experienta profesionala internationala, dezvoltandu-si cariera prin numeroase functii cu o complexitate crescuta din zona comerciala, pe baza cunostintelor solide de marketing si business. Expertiza sa acopera industria telecom, cu realizari pe segmentele fix si mobil. Din 1995, a facut parte din Grupul Deutsche Telekom, indeplinind roluri in cadrul T-Mobile International din Bonn si Londra si al PT Satelit Palapa Indonesia in Jakarta.

Cea mai recenta pozitie a sa a fost cea de Chief Operating Officer Consumer pentru Makedonski Telekom si T-Mobile Macedonia.

Hanel detine o diploma in Business Administration, obtinuta in Anglia si Germania.