Compania romaneasca E-Boda a intrat si pe segmentul smartphone-urilor, lansand doua modele, unul quad-core si un dula-core, ce ruleaza Android 4.1 si au ecran de 4, respectiv 4,5 inch. Preturile sunt de 649, respectiv 949 lei, iar seful companiei spune ca in sfarsit s-a liberalizat accesul la componentele premium, astfel ca si telefoanele cu preturi mai mici au piese de calitate.

E-Boda Eruption V200Foto: E-Boda

E-Boda, care vinde de ani buni diverse produse electronice, iar in primavara lui 2012 a intrat si pe segmentul tabletelor, a decis acum sa lanseze si smartphone-uri fiindca sistemul Android este popular si consolidat, iar furnizorul chinez care produce aceste terminale are acces la aceeasi furnizori care livreaza catre greii industriei: Apple si Samsung.

E-Boda Storm V100

E-Boda Storm V100

Foto: E-Boda

E-Boda a lansat un smartphone dual-core numit Storm V100 are procesor de 1Ghz, ecranul este de 4 inch, iar camera de pe spate este de 5 MP. Telefonul mai performant se numeste Eruption V200, are procesor dual core de 1,2 Ghz, ecranul este de 4,5 inch, camera este de 8 MP, iar greutatea, 124 grame. Ambele au si GPS, ruleaza Android 4.1 (si peste cateva saptamani vor avea 4.2) iar pretul este de 649 lei pentru primul si 949 lei pentru al doilea.

Alexandru Dragoiu, fondator al E-Boda, spune ca anul acesta vor mai fi lansate doua smartphone-uri: unul mai ieftin decat cel de 650 lei si unul mai scump de 950 lei. El precizeaza insa ca nu va merge dincolo de 1.200-1.300 lei fiindca deja acest pret este prea apropiat de "premiantii" pietei. Daca pretul unui smartphone E-Boda ar trece de 70-75% din pretul unui model al unei marci consacrate clientii nu ar mai cumpara E-Boda fiindca diferenta de 25% fata de un model de traditie e deja prea mica si acel model e mai atragator.

Dragoiu spune ca E-Boda asteapta sa vanda cam 15-20.000 de smartphone-uri anul acesta, pe o piata de un milion de unitati. E-Boda concureaza pe piata smartphone-urilor low-cost cu marci precum Allview si Prestigio.