PostMaster, cel mai mare operator privat de servicii postale din tara, a anuntat marti numirea lui Rezso Koszegi, incepand cu luna iulie 2013, in functia de director de operatiuni, acesta avand o experienta de peste 20 de ani in industria de profil, in companii precum TNT Express. PostMaster, preluata integral la sfarsitul anului trecut de Grupul Austrian Post, a inregistrat anul trecut un profit net de 1,94 milioane de euro, in crestere cu 91,8% fata de 2011, conform datelor de la Ministerul de Finante. Spre comparatie, cel mai mare operator local de servicii postale, compania de stat Posta Romana, a raportat anul trecut o pierdere neta de 11,6 milioane de euro, in scadere cu aproape 73% fata de 2011.

Rezso Koszegi Foto: PostMaster

"Rezso va avea un rol strategic, coordonand activitatea operationala pentru dezvoltarea continua a serviciilor postale cu obiectivul de a contribui la securizarea pozitiei noastre de lider al serviciilor postale private din Romania", a declarat Mihai Preotescu, Managing Director PostMaster.

Rezso Koszegi are o experienta profesionala de peste 20 de ani in industria de profil, dintre care 10 petrecuti in pozitii de management in cadrul TNT Express, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali de curierat si logistica activi in Romania.

Rezso Koszegi a absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara, continuandu-si apoi studiile in Marea Britanie, la Warwick Business School. In perioada 2005 - 2007, Rezso si-a completat formarea profesionala cu stagii in Ungaria si Slovenia.

Datele de la Ministerul de Finante arata ca in 2012, PostMaster a avut afaceri de peste 10,2 milioane de euro, in crestere fata de afaceri de 9,86 milioane de euro in 2011.

PostMaster este principalul concurent pentru compania de stat Posta Romana, cel mai mare operator de servicii postale din tara. Datele de la Ministerul de Finante indica faptul ca in 2012, Posta Romana si-a redus pierderea neta cu 73% fata de anul anterior, pana la 11,6 milioane de euro. Afacerile Postei Romane au scazut de la peste 298,4 milioane de euro in 2011 la 270,5 milioane de euro in 2012.