PrioriPost, divizia servicii express a Postei Romane, a incheiat recent un parteneriat cu firma de curierat DPD, pentru crearea unui serviciu de livrari internationale, a anuntat divizia companiaie nationale de servicii postale. Noul serviciu economic de curierat international rutier, efectuat in Europa, va fi livrat incepand cu luna august a acestui an.

Octavian Badescu, manager PrioripostFoto: Posta Romana

Prioripost sustine ca principala caracteristica a acestui serviciu, numit RoadShip, este raportul foarte bun calitate-pret. In comunicatul de presa nu se spune insa nimic despre tarifele practicate.HotNews.ro a solicitat informatii suplimentare, pe care le vom prezenta imediat ce vom primi.

  • UPDATE "Tarifele in curierat difera in functie de natura trimiterii, de greutate si de destinatie, pricing-ul este mai complex. Nu am definitivat inca lista, insa, in principiu, tarifele acestui serviciu vor fi relativ asemanatoare celor ale DPD - partenerul cu care am dezvoltat acest serviciu axat pe transport rutier in Europa, insa vom tine cont si de anumite particularitati care pot conduce la un pret cat mai economic. In orice caz, mai intai vom demara un proiect pilot intr-un judet din Romania si apoi, in aceasta toamna vom extinde proiectul si pana la acel moment vom definitiva si politica tarifara", a declarat pentru HotNews.ro Octavian Badescu, Performance Manager al PrioriPost.
  • "Era necesara dezvoltarea unui astfel de serviciu pentru a completa oferta de curierat international a PrioriPost. In portofoliul nostru exista deja serviciile EMS si Skypak , oferite in parteneriat cu alti operatori. Am vrut sa integram in PrioriPost si un serviciu international complementar, care sa fie la fel de eficient si de sigur, insa pe cale rutiera, pentru a putea oferi clientilor servicii la costuri reduse", a declarat Octavian Badescu, Performance Manager al PrioriPost.

Serviciul 'RoadShip" va pune in comun infrastructura la nivel national pe care o detine Posta Romana cu infrastructura rutiera a firmei de curierat DPD.

  • "Prin serviciul Roadship, dezvoltat in parteneriat cu PrioriPost, DPD ofera cetatenilor din Romania o solutie accesibila si sigura pentru expedierea corespondentei si coletelor in Europa. DPD inseamna azi o retea pan europeana care asigura cea mai eficienta solutie de livrare din punct de vedere cost, timp de tranzit, urmarire si siguranta", declara Lucian Aldescu, CEO al DPD Romania.

Conducerea PrioriPost estimeaza o crestere de cateva procente a cifrei de afaceri in urmatorul an ca urmare a parteneriatului. Serviciul oferit impreuna cu DPD este complementar celor deja existente in portofoliul de servicii de curierat international al PrioriPost: SkyPak (serviciu international axat pe transport aerian, in parteneriat cu firma de curierat TNT Express), EMS (serviciu international de livrare de documente si marfuri).

Posta Romana a raportat anul trecut o pierdere neta de 11,6 milioane de euro, in scadere cu aproape 73% fata de 2011, conform datelor de la Ministerul de Finante.