Incepand cu ultimul trimestru al anului 2013 va deveni operational sistemul de franciza postala, prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea opera servicii postale sub brandul Posta Romana, a anuntat marti operatorul national de servicii postale. Compania a anuntat de asemenea ca intentioneaza sa-si extinda gama de servicii si sa introduca produse financiar-bancare in oficiile postale. Proiectul va fi prezentat in perioada 6 august - 6 septembrie 2013 institutiilor financiar bancare interesate de colaborarea in acest domeniu cu Posta Romana, care opereaza o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala.

Oficiu postalFoto: Posta Romana
  • "Compania Nationala Posta Romana urmareste crearea unei oferte de produse si servicii bancare la nivel national, din punctul de vedere al acoperirii teritoriale, concretizata intr-un proces puternic de bancarizare si incluziune financiara la nivel national. Proiectul va asigura accesul oricarui cetatean la produse si servicii bancare si va respecta legislatia in domeniu", se mentineaza in comunicatul Postei Romane.

Compania Nationala Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare ce are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Romane pe piata serviciilor postale, piata liberalizata incepand cu luna ianuarie 2013.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania si unicul prestator de serviciu postal universal. Compania opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala si are la ora actuala un numar de 32.000 de angajati.