Liberty Global, grupul din care face parte UPC Romania, a anuntat marti modificari organizationale in cadrul diviziei sale din Europa Centrala si de Est. Betzalel Kenigsztein, actualul CEO (director general) al UPC Ungaria, este numit in fruntea operatiunilor UPC din regiunea Europa Centrala si de Est, incepand cu 15 august 2013 si va prelua responsabilitatea operatiunilor UPC Polonia, Ungaria, Romania, Republica Ceha, Slovacia, precum si activitatilor DTH (televiziune prin satelit) din regiune. Tot incepand cu 15 august, Severina Pascu, actualul CEO al UPC Romania preia si functia de CEO al UPC Ungaria. Astfel, Severina va avea responsabilitatea conducerii operatiunilor UPC din ambele tari.

Severina PascuFoto: UPC Romania

In noua functie, Betzalel Kenigsztein va raporta catre Diederik Karsten, Vice-Presedinte Executiv Liberty Global pentru operatiunile europene ale UPC.

Odata cu recenta achizitie a Virgin Media, operatiunile grupului Liberty Global in Europa au cunoscut o dezvoltare semnificativa, ceea ce a impus si o reasezare a structurii de management. Prin aceasta noua structura, LGI se concentreaza mai mult asupra activitatilor pe care le deruleaza in Europa Centrala si de Est, cu o viziune unitara a operatiunilor din regiune.

  • "Sunt foarte bucuros ca Betzalel Kenigsztein si Severina Pascu au acceptat provocarea de a conduce operatiunile noastre din regiunea Europa Centrala si de Est, respectiv UPC Ungaria si UPC Romania catre nivelul urmator de dezvoltare", a declarat Diederik Karsten, Vice-Presedinte Executiv Liberty Global pentru operatiunile europene ale UPC.

Betzalel a acumulat peste 25 de ani de experienta relevanta in industria de cablu si are o istorie indelungata alaturi de Liberty Global. In 2004, Betzalel s-a alaturat companiei in functia de CTO al UPC Olanda, printre principalele realizari fiind modernizarea retelei noastre de cablu din aceasta tara. In 2009 a fost numit CEO al UPC Ungaria, functie pe care a detinut-o cu succes pana in prezent. Inainte de UPC, Betzalel a detinut diferite pozitii de top management in industria israeliana de cablu.

Severina Pascu a preluat conducerea UPC Romania in 2011, anterior detinand functia de CFO al companiei timp de trei ani. In calitate de CEO al UPC Romania, Severina a reusit sa stabilizeze operatiunile UPC si sa le readuca pe crestere anul trecut. Inainte de UPC, Severina a ocupat pozitia de Director in cadrul CAIB Romania, una dintre principalele banci de investitii din Europa Centrala. Anterior a lucrat in conducerea companiei americane de telecomunicatii prin cablu Metromedia International in Romania si Marea Britanie si la KPMG.

UPC Romania ofera servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), Internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase.

In trimestrul al doilea al acestui an, UPC Romania a inregistrat venituri de 34,3 milioane dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu 5,1% fata de 32,6 milioane dolari in trimestrul al doilea al anului trecut, a anuntat vineri operatorul de comunicatii prin cablu. La 30 iunie 2013, UPC Romania avea un numar total de 1.153.700 clienti, in crestere cu 6500 utilizatori fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, fata de primul trimestru din acest an, numarul de clienti a scazut cu 15.900 utilizatori, ca urmare a pierderii de clienti la serviciile de televiziune analogica prin cablu si la serviciile TV prin satelit.

Liberty Global este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicatii prin cablu, cu operatiuni in 14 tari. La 30 iunie 2013, LGI avea 24,5 milioane de clienti si 47,5 milioane de abonamente.

Brandurile Liberty Global includ Virgin Media, UPC, Unitymedia Kabel BW,Telenet si VTR. Operatiunile grupului includ totodata si Chellomedia, divizia de continut, Liberty Global Business, divizia de servicii pentru companii si Liberty Global Ventures, fondul nostru de investitii.