VIDEO Vodafone intentioneaza sa lanseze in Romania un serviciu de transfer de bani si plati de pe orice telefon mobil pana la sfarsitul acestui an/Cum functioneaza serviciul In India, Africa de Sud sau Kenya
M-Pesa este un serviciu de transfer de bani, care practic iti transforma telefonul mobil intr-un cont bancar, potrivit datelor Vodafone India. In aceasta tara, servicul este oferit de Vodafone in parteneriat cu ICICI Bank ltd.
Practic, orice client al Vodafone cu varste de peste 18 ani poate sa-si deschida un cont M-Pesa. Acesta trebuie sa mearga in anumite magazine ale companiei, sa completeze un formular, sa furnizeze copii certificate dupa documentele de identitate si poze si sa depuna o suma minima de bani (200 de rupii, echivalentul a 10 lei). Odata inregistrat, acesta primeste prin SMS parola PIN din 4 caractere, cu care poate apoi sa-si activeze serviciul.
Pe baza acestui PIN, acesta poate apoi sa trimita bani catre alti clienti M-Pesa sau catre orice cont bancar, sa-si plateasca factura de telefonie, sau factura la utilitati. In India aceasta implica o retea de magazine M-Pesa. Atat trimiterea cat si receptionarea banilor sunt confirmate prin SMS. Cel care receptioneaza banii trebuie sa mearga la un astfel de magazin, sa prezinte agentului SMS-ul primit si sa ridice banii.
Pentru a trimite bani, un utilizator M-Pesa apeleaza un numar scurt (*400#), introduce numarul mobil al celui caruia vrea sa-i trimita banii, introduce suma pe care vrea sa o transfere, apoi PIN-ul, tasteaza "1" pentru a confirma sau "2" pentru a anula comanda si primeste un SMS de confirmare.
Video Cum functioneaza serviciul in Africa de Sud:
VIDEO Cum functioneaza serviciul M-Pesa in Kenya:
Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone Romania au precizat: “In prezent, lucram la dezvoltarea de solutii de plati prin intermediul telefonului mobil, pentru piata romaneasca. In acest moment, este prematur sa oferim detalii despre functionalitatile produsului sau sa estimam data lansarii”.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”