- "Avem planuri semnificative de a creste vitezele de upload. Pe de alta parte din toate studiile de piata, consumul este asimetric, deci serviciile actuale raspund nevoilor actuale. Anual investim circa 30 de milioane de euro in infrastructura retelei", a declarat Severina Pascu, directorul general (CEO) al UPC Romania.
La inceputul acestui an, UPC a introdus servicii de internet la viteze de descarcare de pana la 120 Mbps in 13 orase.
- "Intre aprilie si august anul acesta viteza medie vanduta in Bucuresti a fost de 120 Mbps. Ne propunem sa migram toti clientii UPC la viteze de cel putin 60 Mbps in cursul anului 2015. Ponderea clientilor cu viteze de peste 60 Mbps s-a dublat in ultimul an. In 2013 am lansat 120 Mbps in 13 orase si pana la sfarsitul acestui an vom ajunge cu aceste viteze de pana la 120 Mbps in 40 de orase", a mai spus Robert Redeleanu, chief marketing officer al UPC Romania.
La 30 iunie 2013, UPC Romania avea un numar total de 1.153.700 clienti, in crestere cu 6500 utilizatori fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, fata de primul trimestru din acest an, numarul de clienti a scazut cu 15.900 utilizatori, ca urmare a pierderii de clienti la serviciile de televiziune analogica prin cablu si la serviciile TV prin satelit.
Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, numarul de clienti inregistrat la data de 30 iunie 2013 a crescut pe toate segmentele de activitate: TV, internet si telefonie. Astfel, la jumatatea acestui an, UPC avea 1.148.300 de clienti la serviciile TV (comparativ cu 1.142.000 clienti la 30 iunie 2012), 349.700 clienti de internet (fata de 306.400 clienti in perioada similara din 2012) si 251.700 clienti de telefonie fixa (fata de 206.600 clienti de telefonie fixa in 2012).
Totusi, fata de primul trimestru din acest an, rezultatele grupului Liberty Global indica o scadere a numarului total de clienti (- 15.900 clienti) in trimestrul incheiat la 30 iunie 2013, in conditiile in care compania a pierdut clienti la serviciile de televiziune analogica prin cablu (-13.300 utilizatori) si la serviciile de televiziune prin satelit (DTH - 10.200). Aceste pierderi nu au fost compensate de o crestere cu 7.600 de utilizatori la serviciile de televiziune digitala prin cablu.
serverele speedtest au traffic prioritization la rds. Faci un test iti spune ca ai 95+ %din banda care o platesti.
dai sa tragi un fisier de pe server OVH France cu banda 300 Mb + nelimitata si surprize, surprize ... nu ai nici macar jumate.
eeee alti care ne iau de prosti... nu doar clasa politica.
Ei asta oferă, tu îți alegi ce ți se potrivește mai bine. Pentru mulți necunoscători se poate transforma într-o mică țeapă.
Testele de speedtest.net si altele sunt , cum spunea cineva mai sus , false doarece serverele sunt prioritizate de RDS/UPC.
Oferta este asemanatoare in strategie cu traficul nelimitat la gazduirea web. Adica povesti frumos povestite. RDS poate sa vina oricand cu o contraoferta de tipul "pana la 100000000000 Mbps" , tie sa iti mearga cu 1 Mbps si ei sa fie perfect acoperiti contractual.
Am "testat" ambii operatori - atat RDS cat si UPC si la vremea respectiva RDS a castigat detasat (o retea metro mult mai bine pusa la punct , trimiteam un fisier la un amic in retea nu imi statea la 4- 10 Mbps la UPC ci cu 87 Mbps ) si asta a fost motivul pentru care i-am ales...si de altfel acolo RDS a rupt piata.
Nu inghit un astfel de marketing dar vreau sa vad concurenta in relansare pentru ca nu poate sa fie decat benefic pentru consumatori
Viteza de X Mbiti nu e Mbytes ! ( multi stiu )
Viteza de X Mbiti nu se refera peste tot. Viteza luminii e mare, dar tot poate produce un latency de 200ms - 1 secunde. Depinde de distanta de download
Aproape nimeni nu pomenteste procentul de pachete pierdute.
Aproape niciodata nu se pomeneste latency.
Aproape niciodata nu se pomeneste de stabilitatea retelei.
Aproape niciodata nu se pomenteste procentul de comunicare Wireles. Acesta poate fi influentat considerabil de vreme rea.
Cand zice Gigi ca la el merge RDS sau UPC de rupe, mai intai intreaba de unde downloadeaza, considera parametrii mentionati mai sus, si dupa aia judeca daca UPC e mai bun.
Eu personal ma joc online, si ma intereseaza stabilitatea si latenta. Degeaba am 200Mbit daca folosesc doar 300kbiti din el cu o latenta de 2 secunde si se tot intrerupe netul cu serverele din germania.