Ministerul Educatiei vrea sa cumpere un sistem informatic pentru eficientizarea salarizarii si a finantarii din institutiile de invatamant preuniversitar/Contractul are o valoare estimata de aproape 5 milioane de euro

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 9 septembrie 2013, 18:59 Economie | Telecom


 documente
(09 Sep 2013) PDF, 586KB
Ministerul Educatiei a demarat sambata, 7 septembrie, o licitatie deschisa pentru achizitia de produse si servicii pentru eficientizarea sistemului de salarizare in educatie in contextul descentralizarii, contract finantat cu fonduri UE, a carui valoare estimata este de 21.5 milioane lei (4,84 milioane euro), potrivit unui anunt publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Proiectul vizeaza realizarea unui sistem informatic, care va permite o gestionare mai eficienta a finantarii unitatilor de invatamant preuniversitar, prin transferarea responsabilitatilor la nivel local, precum si verificarea permanenta a corectitudinii alocarilor bugetare si respectarea prevederilor legale privind remunerarea personalului.

In Caietul de sarcini al acestei licitatii (vezi documentul atasat) se mentioneaza ca "Ministerul Educaţiei Naţionale (n.a MEN) urmăreşte implementarea unui sistem informatic integrat care să permită o gestionare eficientă a finanţării unităţilor de învăţământ preuniversitar, prin transferarea responsabilităţilor la nivel local, precum şi verificarea permanentă a corectitudinii alocărilor bugetare şi respectarea prevederilor legale privind remunerarea personalului.

Implementarea proiectului trebuie să cuprindă următoarele activităţi principale:

1.    Realizarea evaluării privind implementarea prototipului aplicaţiei curente în cadrul pilotului, în contextul cadrului legislativ şi al constrângerilor instituţionale,  formularea propunerilor de îmbunătăţire
2.    Elaborarea de studii, analize, metodologii şi proceduri privind finanţarea învăţământului preuniversitar de stat
3.    Asigurarea infrastructurii hardware şi software necesară pentru implementarea sistemului informatic
4.    Implementarea sistemului informatic integrat (inclusiv adaptarea aplicațiilor licențiate achiziționate) în cadrul:
5.    MEN
6.    Inspectoratelor şcolare
7.    Autorităţilor publice locale care au reprezentanţi în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar
8.    Organizarea a 42 de conferinţe judeţene (câte una pe judeţ, plus una în Municipiul București) pentru diseminarea informaţiilor şi sprijinul adopţiei sistemului.

Ce sisteme informatice gestioneaza in prezent Ministerul Educatiei

In documentatia de atribuire se mai precizeaza ca "Ministerul are în prezent în exploatare un sistem de gestiune a informaţiilor referitoare la sistemul educaţional la nivel naţional, Baza de Date Naţională a Educaţiei. Aplicaţiile puse la dispoziţie de către Ofertant vor trebui să fie compatibile cu acest sistem, să se interfaţeze cu acest sistem pentru preluarea informațiilor legate de rețeaua școlară, conform specificațiilor din acest Caiet de sarcini. MEN a implementat în cadrul unui proiect pilot o aplicaţie pentru eficientizarea gestionării sistemului de salarizare din instituţiile de învăţământ preuniversitar numită „EduSAL”. MEN intenţionează să implementeze sub acelaşi nume noul sistem achiziţionat prin această procedură de achiziţie, indiferent care este numele comercial al aplicației care va fi achiziționată". 

In privinta criteriilor de eligibilitate pentru cei interesati, la capacitatea financiara se mentioneaza ca "media cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani financiari incheiati trebuie sa fie de minim 32.000.000 Lei". In privinta capacitatii tehnice, ofertantilor interesati li se solicita experienta similara:

"Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii impreuna) trebuie sa faca dovada detinerii experientei similare în ultimii 3 ani prin prezentarea a maxim trei contracte prin care a indeplinit cumulat urmatoarele:
a) furnizarea/realizarea unei componente de management al salarizarii inclusiv analiza cerintelor, adaptare/dezvoltare software, configurare aplicatie, testare, asistenta tehnica in utilizare
b) realizare/actualizare sistem informatic, avand utilizatori la nivelul unei unitati teritoriale de nivel 1 (conform standardului NUTS UE), asistenta tehnica pentru toti utilizatorii sistemului, instruire utilizatori, inclusiv realizare de continut digital interactiv pentru adulti.
c) furnizarea/realizarea unei aplicatii software prin intermediul careia s-au prelucrat informatii cu caracter personal, inclusiv analiza, adaptare/dezvoltare software, testare".


Termenul de finalizare a proiectului este de 15  luni incepand de la data atribuirii contractului. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 18.10.2013, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29.10.2013. In aceeasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1411 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Cine castiga? (Luni, 9 septembrie 2013, 19:57)

  Tomis [utilizator]

  Asesoft sau Siveco? Nu ca ar fi vreo diferenta, ambele sunt firme de capusat banii publici si au fost cazuri cand si-au impartit prada intre ele.

  Apropo, 5 milioane pentru asa ceva este obscen.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu este chiar obscen (Luni, 9 septembrie 2013, 23:34)

   SebastianDecianu [anonim] i-a raspuns lui Tomis

   avand in vedere termenul de livrare si complexitatea lui.
 • +1 (1 vot)    
  Bani aruncati (Luni, 9 septembrie 2013, 20:07)

  alex1234 [utilizator]

  Bani aruncati


  Reparati si Faceti ma scoli de banii astia , Hotilor !
 • +1 (1 vot)    
  Felicitari (Luni, 9 septembrie 2013, 21:54)

  ObservatorulAstronomic [utilizator]

  Firmei Siveco pentru noul contract. Frumosica suma pentru anul viitor.
 • +1 (1 vot)    
  Edusal nu mai corespunde? (Luni, 9 septembrie 2013, 22:50)

  monaana58 [utilizator]

  In prezent salariile se calculeaza la nivel national prin programul EDUSAL. Nu stiu ce aduce in plus alt sistem, ar trebui sa fie facuta o comparatie transparenta intre cele doua sisteme, ca sa stim si noi pe ce se dau atat de multi bani publici. Sau trebuie platite firme prietene?
  • 0 (0 voturi)    
   nu se refera la salarii.. (Marţi, 10 septembrie 2013, 23:19)

   SebastianDecianu [anonim] i-a raspuns lui monaana58

   Se refera la bugetare, transferul catre autoritatile locale etc.

   Probabil intra si salariile, dar e ceva mai mult de-atat.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by