​Posta Romana a lansat sambata, 7 septembrie, o licitatie deschisa pentru achizitia a 132 autovehicule noi prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto national 2013 - RABLA, prin contractarea unei finantari de tip leasing financiar pentru o perioada de 36 luni (cu dobanda fixa si utilizand drept avans prima de casare in valoare de 858.000 lei (cu TVA) corespunzatoare predarii spre casare a 132 autovehicule uzate), servicii de intretinere pe intreaga perioada de leasing (pentru o limita de 100.000 Km), precum si servicii de asigurare CASCO pentru 3 (trei) ani si servicii de asigurare RCA pentru 1 (un) an, conform unui anunt postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

La finalul perioadei de leasing achizitorul urmeaza sa-si exercite dreptul de optiune in sensul de a dobandi proprietatea asupra obiectelor in leasing. Asigurarea CASCO incheiata pentru autovehicule va acorda despagubiri pentru avarii produse in stationare sau in mers, cu fransiza zero, conform conditiilor de asigurare pe teritoriul Romaniei. Valoarea estimata fara TVA a contractului este de 1,31 milioane de euro, care va fi finantat din fondurile proprii ale companiei.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 21.10.2013, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22.10.2013. In aceeasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor.