Abonatii la serviciile de televiziune prin satelit ai Focus Sat receptioneaza in prezent canalele apartinand grupului Pro TV, au precizat pentru HotNews.ro oficialii UPC Romania, compania care detine Focus Sat. Operatorul isi arata surprinderea fata de anuntul Pro TV de duminica, 8 septembrie, privind faptul ca abonatii Focus Sat nu vor mai receptiona incepand cu 9 septembrie canalele Pro TV. "Suntem surprinsi de aceasta pozitie a PRO TV, având în vedere ca Focus Sat si PRO TV se afla într-un proces avansat de negociere", au spus pentru HotNews.ro oficialii UPC.

Iata ce au precizat miercuri, 11 septembrie, oficialii UPC Romania pentru HotNews.ro:

  • "Focus Sat a primit din partea PRO TV S.A. o notificare în care am fost  înstiintati de încetarea retransmisiei celor 9 canale apartinând grupului Pro TV: „PRO TV”, „Acasa”, „PRO Cinema”, „PRO TV International”, „Sport.ro”, „Acasa Gold”, „PRO TV HD”, „Sport.ro HD” si „Acasa HD”.
  • Suntem surprinsi de aceasta pozitie a PRO TV, având în vedere ca Focus Sat si PRO TV se afla într-un proces avansat de negociere.
  • Compania noastra are întotdeauna în vedere experienta clientilor, iar echipa noastra face toate demersurile necesare pentru ca niciun client Focus Sat sa nu fie afectat de decizia unilaterala a PRO TV S.A.
  • Noile tarife solicitate de PRO TV duc la o crestere semnificativa a costurilor noastre de operare si de aceea vom continua, prin negociere, sa aparam interesele clientilor nostri, astfel încât impactul pe care ei îl vor resimti sa fie minim.
  • Ne exprimam încrederea ca Grupul PRO TV va participa în continuare la negocieri si nu va lua nicio decizie care poate afecta interesul clientilor de televiziune Focus Sat".

Duminica, Stirile Pro TV anunta ca Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, Sport.ro, Pro TV International nu vor mai fi disponibile in sistemul de retransmisia prin satelit DTH al Focus Sat incepand cu 9 septembrie 2013. ''Focus Sat nu a agreat conditiile de reinnoire cerute de PRO TV S.A. pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul companiei", arata sursa citata.

La data de 30 iunie 2013, Focus Sat, companie membra a UPC Romania, avea 309.600 abonati.