Orange a anuntat luni ca a extins posibilitatea accesului la serviciile TV inclusiv de pe smartphone-uri si tablete, prin intermediul unei aplicatii - Orange TV GO, disponibila atat pentru terminalele cu Android cat si cu iOS. De la 17 pana la 52 de canale TV pot fi vizionate de abonatii Orange TV si de cei care detin un abonament Pantera. Cel mai ieftin abonament Orange TV costa 5 euro/luna. Operatorul a anuntat de asemenea ca incepand de luni toate abonamentele au trafic de date inclus. Din 18 septembrie, utilizatorii de cartele PrePay vor beneficia de un nou portofoliu simplificat de optiuni, toate cu trafic de date inclus.

Jean-Francois Fallacher, CEO OrangeFoto: Hotnews

Pentru abonatii Orange TV, daca folosesc o conexiune de date mobila platesc traficul consumat, iar daca folosesc WiFi nu sunt costuri suplimentare. Aplicatia Orange TV are trei sectiuni principale: canale TV, videoclipuri si filme si videoclipuri de la Daily Motion. Cel mai ieftin abonament Orange TV costa 5 euro/luna si contine 36 de canale TV din care 6 sunt in format HD (High Definition).

Operatorul a anuntat luni introducerea de internet mobil de mare viteza in toate abonamentele Orange si in curand si in optiunile Prepay. In plus, toate abonamentele dispun si de aplicatia Orange Antivirus, realizata in colaborare cu Bitdefender, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si proteja telefoanele si tabletele, cu sistem de operare Android, impotriva virusilor, a aplicatiilor ce pot reprezenta un pericol si de a fi in deplina siguranta atunci cand navigheaza pe net. Aplicatia asigura si posibilitatea de localizare, blocare sau stergere a informatiilor din telefon, de la distanta, in caz de pierdere. Aplicatia Orange Antivirus este oferita ca bonus la toate abonamentele Delfin, Cangur, Tigru si Pantera.

Directorul general al Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, a prezentat si niste date statistice privind consumul digital de pe piata locala, in justificarea introducerii de internet mobil in toate abonamentele de voce.

  • "La Summer Well Festival in reteaua noastra am observat ca utilizatorii au folosit din ce in ce mai mult internetul. Astfel, in 2012, in ziua de sambata upload-ul a crescut cu 50% fata de o zi de weekend normal. In 2013, upload-ul facut de clientii Orange in ziua de sambata a crescut cu 146%. Este o schimbare in modul de consum. Nu mai folosim smartphone-urile doar pentru a cauta informatii ci si pentru a produce continut si a-l impartasi cu altii", a spus Jean Francois Fallacher.

Orange a anuntat la data de 11 iunie, intrarea pe piata TV din Romania, prin servicii care vor putea fi receptionate atat prin satelit, cat si prin internet pe PC-uri si laptopuri, prin reteaua mobila 4G. Liderul pietei de telefonie mobila ofera 100 de canale TV, dintre care peste 40 sunt in format HD, mai multe decat prin orice alta platforma DTH din Romania, iar dintre acestea, 26 de canale sunt oferite in premiera pe piata locala.

In prima jumatate a acestui an, Orange Romania a inregistrat venituri totale de 449 milioane de euro, in scadere cu 0,6%, in baza comparabila, fata de perioada similara a anului trecut. La 30 iunie 2013, Orange Romania avea 10.200.144 de clienti (n.a SIM-uri valabile), cu aproximativ 154.000 mai multi decat la finalul lunii iunie 2012.