​Producatorul canadian BlackBerry a prezentat miercuri terminalul Z30, cel mai avansat smartphone din portofoliu, cu un ecran mare de 5 inci, in incercarea de a reveni pe aceasta piata, transmite Bloomberg. Terminalul dispune de o baterie de 2880 mAh, cea mai mare folosita pana acum in terminalele BB, care ar permite folosirea telefonului pana la 25 de ore. BlackBerry se afla in mare dificultate, iar luna trecuta a anuntat ca exploreaza mai multe "optiuni strategice", printre care si posibilitatea de vinde societatea.

BlackBerry Z30Foto: Blackberry

VIDEO Z30, cel mai avansat smartphone BB de pana acum:

Z30 este bazat pe o noua versiune a sistemului de operare BlackBerry 10 si va incepe sa fie vandut saptamana viitoare in Marea Britanie si tarile din Orientul Mijlociu. In restul lumii va incepe sa fie comercializat in perioada sarbatorilor de iarna.

Vezi aici comunicatul oficial al BlackBerry.

BlackBerry, odata unul dintre pionierii industriei de smartphone, se afla in mare dificultate in conditiile in care a pierdut tot mai mult teren in fata Apple si Samsung. Compania spera sa revina pe aceasta piata prin terminale bazate pe noul sistem de operare BlackBerry 10, dar vanzarile obtinute in ultimele doua trimestre au fost cu un milion de unitati sub estimarile analistilor, conform Bloomberg.

Mai mult, in prima jumatate din acest an BlackBerry a pierdut locul trei pe piata globala a sistemelor de operare in fata Microsoft, care a stat mai bine la capitolul vanzarilor de telefoane cu sistemul de operare Windows Phone, potrivit IDC.

Luna trecuta, BlackBerry a anuntat ca exploreaza mai multe "optiuni strategice", printre care si posibilitatea de vinde societatea. Grupul a mai anuntat ca a format un comitet special "pentru a explora optiunile strategice pentru majorarea valorii sale si imbunatatirea anvergurii, in vederea accelerarii lansarii BlackBerry 10", ultima versiune a sistemului sau de explorare, cu care isi joaca supravietuirea.