An de an, tinerii romani pleaca din tara. Pleaca sa isi urmeze visurile in alta parte. Pentru ca, se pare, in Romania visurile mor pe capete. Tinerii, de la varste tot mai mici, uita sa viseze. Visatul nu tine de foame - le spun cei trecuti prin viata romaneasca. Si, incet, incet, visurile se duc. Ar fi interesant sa existe o aplicatie de numarat visurile moarte. Sa poti vedea cate visuri mor la fiecare sfarsit de a 12-a, la fiecare final de facultate.

Zarganul din CostinestiFoto:

E pacat. Cele mai mari descoperiri din istoria omenirii au fost mai intai visurile, considerate nebunesti, ale unor oameni care au facut imposibilul sa si le indeplineasca.

Asta e premiza de la care porneste si Indygen. E un trib - un grup al tinerilor care cred ca isi pot urma visurile si in Romania. E, in acelasi timp, un smartSIM cu 1,5 GB, ca tinerii sa fie mereu vii in online. E, pe langa trib si cartela, o platforma care sustine tinerii cu job-uri si tutoriale video menite sa ii ajute sa isi dezvolte diverse aptitudini.

Indygen e pentru tinerii care prefera sa faca, mai degraba decat sa vorbeasca. Si, ca sa isi sustina convingerea, Indygen s-a pus pe dat exemple. Ajutati de agentiile Headvertising (offline advertising) si V8 (online advertising), Indygen a dat un exemplu de indeplinire a unui vis care parea aproape imposibil de atins.

Visul? Un graffiti mare cat epava din Costinesti, facut pe epava din Costinesti. Visatorul? Boeme - un graffer din Constanta - tanar, pasionat si hotarat sa-si deseneze visul cu spray-ul pe plai (pana la urma a fost plaja) romanesc (romaneasca).

N-a fost deloc usor. Asa e cu visurile indraznete - la inceput lumea crede ca sunt glume. Aici intervine Indygen - ii sustine pe tineri sa nu se lase descurajati. Boeme avea un vis si un desen pe o foaie. A fost destul. Mai era nevoie doar de: 45 de kg de vopsea, 80 de spray-uri, 10 trafaleti, 3 barci, peste 10 oameni (operatori, regizor, barcagii, alpinisti, tovarasi). Iar Indygen a avut grija ca totul sa fie acolo, ca visul sa prinda contur in realitate.

Astazi, un zargan urias priveste plaja Costinestiului de pe tonele de metal ruginit. Si nu e doar un graffiti, e un manifest Indygen, care sustine ca tinerii nu sunt singuri cu visurile lor. Indygen e alaturi de ei. 1,5GB de net la doar 38 de lei, cat costa cartela Indygen, net-ul de care tinerii cu visuri mari au nevoie ca sa comunice, sa ceara ajutor, sa isi gaseasca sustinatori. Tribul format din toti utilizatorii Indygen e, de fapt, o comunitate in care tinerii gasesc ajutor pentru indeplinirea visurilor. Platforma-site Indygen e locul in care tinerii pot obtine informatii necesare oricui detinator de cel putin un vis destul de indraznet.

Ar fi nebuneste sa spunem ca Indygen e despre salvat vise, oricat de indraznete ar fi, dar cu siguranta este despre a incuraja tinerii sa viseze si sa incerce sa isi urmeze acel vis.

Un vis cat un vapor: