Un grup de hackeri germani a anuntat sambata faptul ca a pacalit prin mijloace destul de simple sistemul de securitate biometrica din iPhone 5S, la doua zile dupa ce Apple a lansat aceasta noua tehnologie prin care promite o protectie ridicata impotriva furturilor, scrie Reuters. Fotografia unei amprente a unui detinator de iPhone 5S, lasate pe o suprafata de sticla, a fost suficienta pentru a crea o falsa amprenta cu care a fost deblocat iPhone 5S, securizat cu Touch ID, un cititor de amprente incorporat in butonul Home, care permite accesul la diferitele conturi on-line prin inlocuirea parolelor cu citirea amprentelor, sustin hackerii.

Tehnologia Touch ID destul de usor de pacalit?Foto: Captura YouTube

Functia Touch ID, cu care este inzestrat iPhone 5S, cel mai avansat iPhone de pana acum, permite deblocarea telefonului, logarea pe contul iTunes si, cel mai probabil, eliminarea completa a nevoii de a retine parole pentru contul de e-mail, Facebook samd prin scanarea degetului utilizatorului. iPhone 5S a inceput sa fie vandut in urma cu doua zile.

Daca ceea ce sustin hackerii germani se verifica, ar fi jenant pentru Apple care intentioneaza ca prin aceasta noua tehnologie sa se diferentieze de Samsung sau alte firme rivale care produc smartphone-uri cu sistemul de operare Android.

Doi experti in securitatea iPhone au declarat pentru Reuters ca ei considera ca grupul german de hackeri, numit Chaos Computing Club, ar fi reusit sa infranga tehnologia Touch ID din noul iPhone lansat de Apple, desi ei nu au reusit sa reproduca experimentul hackerilor germani.

VIDEO Hackerii germani aratand cum pacalesc cititorul de amprente incorporat in butonul Home al iPhone 5S:

Apple nu a comentat pana acum aceasta informatie.