BlackBerry, fostul numar unu mondial al smartphone-urilor, aflat in prezent in mare dificultate financiara, a anuntat luni ca a ajuns la un acord pentru cumpararea sa de catre fondul canadian de investitii Fairfax, care detinea deja 10% din actiuni, pentru 4,7 miliarde de dolari, scrie AFP.

Aceasta decizie vine dupa ce vineri a fost anuntata concedierea a 4.500 de angajati ai BlackBerry, respectiv 40% din totalul personalului.

Prin aceasta operatiune de salvare, consortiul de achizitie condus de Fairfax a decis sa retraga BlackBerry de pe Bursa.

Consiliul de administratie al BlackBerry "a aprobat termenii scrisorii de intelegere potrivit careia consortiul, care cauta finantare la Bank of America, Merril Lynch si BMO Capital Markets, va achizitiona BlackBerry si va inceta cotatia sa", se arata intr-un comunica.

Oferta, care trebuie aprobata de ansamblul actionarilor, prevede preluarea actiunilor pentru 9 dolari unitatea.

Actiunea BlackBerry deschisese luni dimineata la 8,72 dolari, mult sub valoarea sa record de peste 200 de dolari 2007, chiar inainte de lansarea iPhone.

BlackBerry se afla in cadere libera in ciuda lansarii la inceputul anului a unui nou sistem de exploatare si a unei noi generatii de aparate.