Sase directori executivi vor fi responsabili atat de operatiunile Romtelecom, cat si ale Cosmote, incepand cu 1 octombrie 2013, ca urmare a efortului celor doua companii de a-si imbunatati colaborarea si ariile de sinergie, au anuntat marti cei doi operatori. Acestia vor raporta direct germanului Nikolai Beckers, directorul general al Romtelecom si Cosmote, care declara ca noile numiri sunt in concordanta cu obiectivul de a avea o abordare unitara, coerenta pentru cele doua companii.

Nikolai Beckers, noul sef Romtelecom si CosmoteFoto: Hotnews

Cele sase pozitii comune in Romtelecom si Cosmote sunt urmatoarele:

  • Director Executiv Comercial - Segment Rezidential Romania - Mathias Hanel
  • Director Executiv Comercial - Segment Business Romania - Ovidiu Ghiman
  • Director Executiv Operatiuni si Tehnologie Romania - Bob Konstantinidis
  • Director Executiv Resurse Umane Romania - Anca Georgescu-Aladgem
  • Director Executiv Financiar Romania - Anastasios Tzoulas
  • Director Executiv Tehnologia Informatiei Romania - Timos Tsokanis
  • "Aceste numiri sunt in concordanta cu obiectivul nostru de a avea o abordare unitara, coerenta pentru cele doua companii. Astfel, se creeaza premisele pentru o organizatie puternica si eficienta, care va aduce un plus de valoare clientilor nostri. Sunt convins ca ne aflam pe traiectoria corespunzatoare pentru a construi un lider de succes pe piata IT&C si un loc de munca stabil pentru angajatii nostri, indeplinind totodata obiectivele actionarilor", a spus Nikolai Beckers, CEO Romtelecom si COSMOTE Romania.

Structura Comerciala - pentru a raspunde mai bine nevoilor clientilor, specifice fiecarui segment si canal, pozitiile de Director Executiv Comercial - Segment Rezidential Romania si Director Executiv Comercial - Segment Business Romania vor raporta Directorului General, iar pozitia de Director Executiv Comercial Romania nu va mai exista.

Mathias Hanel, actualul Director Executiv Comercial Romania, este numit Director Executiv Comercial - Segment Rezidential Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si COSMOTE Romania). In acest nou rol, Hanel va fi responsabil de coordonarea tuturor eforturilor si initiativelor comerciale pentru clientii rezidentiali ai celor doua organizatii.

Ovidiu Ghiman, actualul Director Executiv Comercial - Segment Rezidential al Romtelecom, este numit Director Executiv Comercial - Segment Business Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si COSMOTE Romania). In acest nou rol, Ghiman va fi responsabil de coordonarea tuturor eforturilor si initiativelor comerciale pentru clientii corporativi ai celor doua organizatii.

Mihai Tudor, actualul Director Executiv Comercial - Segment Business Romtelecom, va parasi grupul pentru a urma noi oportunitati in cariera.

Bob Konstantinidis, actualul Director Executiv Operatiuni si Tehnologie al Romtelecom, este numit Director Executiv Operatiuni si Tehnologie Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si COSMOTE Romania). In acest rol, Konstantinidis va fi responsabil de dezvoltarea strategiei si de planificare pentru zona tehnologica, precum si de coordonarea tuturor activitatilor si initiativelor in domeniul tehnologiei si operatiunilor ale celor doua organizatii.

Lampros Iskos, actualul Director al Diviziei Tehnice a COSMOTE Romania, isi va continua traseul profesional in cadrul grupului Deutsche Telekom, in rolul de Director de Tehnologie pentru T-Mobile Olanda, supervizand functiunile de Tehnologie si IT.

Anca Georgescu-Aladgem, actualul Director Executiv Resurse Umane Romtelecom, este numita Director Executiv Resurse Umane Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si COSMOTE Romania). In acest rol, Georgescu-Aladgem va fi responsabila de coordonarea tuturor activitatilor si initiativelor in domeniul resurselor umane ale celor doua organizatii.

Liliana Danaila, actualul Director al Diviziei Resurse Umane a COSMOTE Romania, va parasi grupul pentru a urma noi oportunitati in cariera.

Anastasios Tzoulas, actualul Director Executiv Financiar Romtelecom, este numit Director Executiv Financiar Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si COSMOTE Romania). In acest rol, Tzoulas va fi responsabil de coordonarea tuturor activitatilor si initiativelor in domeniul financiar si contabilitate ale celor doua organizatii.

Konstantinos Apostolou, actualul Director al Diviziei Financiare a COSMOTE Romania, este numit Financial Integration Director, raportand catre Directorul Executiv Financiar Romania. Apostolou va superviza integrarea financiara operationala a celor doua companii.

Timos Tsokanis, actualul Director Executiv Tehnologia Informatiei Romtelecom, este numit Director Executiv Tehnologia Informatiei Romania (pentru operatiunile fixe si mobile, Romtelecom si COSMOTE Romania). In acest rol, Tsokanis va fi responsabil de coordonarea evolutiei infrastructurii de tehnologia informatiei, de dezvoltarea si operarea sistemelor de suport ale celor doua organizatii.

Konstantinos Petsas, actualul Director al Diviziei Tehnologia Informatiei COSMOTE Romania, va continua sa sprijine eforturile de dezvoltare in zona de IT, conducand procesele de transformare pentru imbunatatirea performantei in acest domeniu si raportand catre Directorul Executiv Tehnologia Informatiei Romania.

  • Statul roman incearca sa-si vanda actiunile pe care le mai detine la Romtelecom

Romtelecom si Cosmote, companii controlate de grupul elen OTE, au obtinut venituri cumulate de 260,1 milioane de euro in trimestrul doi din acest an, in scadere cu 4,9% si respectiv 2,1%, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut.

Guvernul a adoptat in sedinta din 24 iulie 2013, o Hotarare care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care Statul Roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), le detine in companie. Aceste actiuni au o valoare nominala de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146.460.920 lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom. Actionarul majoritar al Romtelecom este OTE, care detine 54,01% din actiuni.

Hotararea prevede selectarea de catre Ministerul pentru Societatea Informationala, in conditiile legii, a unui consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital in vederea finalizarii privatizarii companiei Romtelecom.

  • "In acest moment, optiunea noastra principala de privatizare este cea legata de listarea actiunilor la bursa din Bucuresti. Consultantul selectat ne va ajuta insa sa identificam metoda optima de finalizare a privatizarii Romtelecom, care sa permita maximizarea profitului pentru Statul Roman", a declarat, in 24 iulie, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

Finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii companiei care, iar in anul 2012 a inregistrat un profit de 312.633.865 lei la o cifra de afaceri de 2.728.800.306 lei. Totodata, prin acordurile stand-by de tip preventiv incheiate cu FMI, privatizarea intra in categoria masurilor elaborate prin reformele structurale menite sa asigure cresterea economica, considerandu-se ca o incredere sporita in randul investitorilor, cuplata cu privatizarile planificate in cadrul programului, vor aduce noi investitii straine directe (ISD) si intrari de capital bancar.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%. Grupul elen OTE controleaza in Romania companiile Cosmote si Romtelecom. Grupul german de comunicatii Deutsche Telekom este actionarul majoritar al OTE cu o participatie de 40% din actiuni.