RCS&RDS va pune in vanzare incepand din luna noiembrie servicii de internet cu viteze de descarcare de date de pana la 500 Mbps si 1 Gbps in abonamente la preturi de 49 de lei/luna si respectiv 59 de lei/luna, TVA inclus, a anuntat marti operatorul de comunicatii prin cablu. Abonamentele se adreseaza clientilor persoane fizice si sunt oferite in retelele companiei din toata tara, in zonele urbane, dar si in cele periferice si rurale, ca urmare a investitiilor continue in noi tehnologii si in extinderile permanente ale retelelor de fibra optica. Acestea sunt in prezent cele mai mari viteze de internet din tara. Principalul rival UPC sustine ca are reteaua pregatita pentru viteza de 1 Gbps si a lansat deja internet la viteze de pana la 200 Mbps in 14 orase.

Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS&RDSFoto: Hotnews
  • "Serviciul de internet la viteze de transfer de pana la 1 Gbps este disponibil aproape in toata reteaua noastra -  in mai mult de 150 de localitati, practic oriunde avem fibra optica. Credem ca aceasta este viteza viitorului si ca in timp vor exista aplicatii care vor necesita aceasta viteza de 1 Gbps. Viteza de upload atat pentru serviciul de de internet la viteza de transfer de 500 Mbps cat si la cel de 1 Gbps este de 100 mbps", a declarat marti Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS.

Intrebat despre numarul de clienti la internet pe care ii are in prezent RCS&RDS, Valentin Popoviciu a spus ca "numarul de clienti este in crestere fata de ultima cifra comunicata si noile date vi le vom comunica in curand".

In privinta clientilor la internet mobil, Popoviciu a spus ca RCS&RDS are in prezent peste 600.000 de clienti de date mobile pe device-uri de tip USB.

Acesta a mai spus ca nu sunt necesare modificari majore pentru receptionarea noilor servicii.

  • "Modificarile pe care le facem sunt minimale. Cablarea clientului trebuie modificata, cablurile trebuie resertizate si in rest este doar o chestiune de setari. In principiu la blocuri in toata reteaua noastra va puteti conecta la noile servicii. Ne adresam tuturor clientilor rezidentiali de internet din Romania, pe care vrem sa-i convingem ca reteaua noastra este una din cele mai bune din lume care poate sustine acest trafic", a spus acesta.

Popoviciu a mai precizat ca pentru clientii companii operatorul furniza si pana acum internet la orice tip de viteza.

  • "Clientii business pot opta pentru orice tip de viteza. Avem capabilitati de retea pentru a oferi 100 Gbps in momentul de fata dar nu este cazul pentru ca nu exista aplicabilitate", a mai declarat directorul de dezvoltare al RCS&RDS.

Despre extinderea activitatii RCS&RDS pe piata de energie electrica:

  • "Noi producem energie, pentru ca in acelasi timp suntem un mare consumator de energie. Nu suntem primii, cred ca si Google activeaza in acest sector. Este nevoie de tot mai multe servere. Un data center - este un serviciu pe care ne gandim sa-l oferim in viitor", a spus Valentin Popoviciu.

RCS&RDS a decis in luna martie 2013 sa-si extinda activitatea cu productia, transportul, distributia si comercializarea energiei electrice. Cel mai mare operator de comunicatii prin cablu a cumparat in urma cu cateva luni, proiectul unui parc solar din satul bihorean Gepiu, facut de firma locala Novitas Electro, acesta fiind al saptelea proiect solar cumparat in ultimul an, dar primul din Bihor, conform publicatiei eBihoreanul.ro.

Citeste si:RCS&RDS a decis in luna martie 2013 sa-si extinda activitatea cu productia, transportul, distributia si comercializarea energiei electrice

Despre planurile pe piata TV:

  • "Nu avem planuri in prezent pentru a lansa alte posturi TV proprii, dar este posibil sa mai urmeze. Abonatii RCS&RDS receptioneaza in prezent Pro TV pe cablu", a spus Popoviciu.

Amintim ca in luna iulie din acest an, Pro TV a instiintat CNA ca iese din grila "must carry", adica din lista posturilor libere la retransmisie pe care operatorii de cablu trebuie sa le distribuie. Acest lucru inseamna ca societatile de cablu trebuie sa ceara acordul Pro TV pentru a retransmite postul si sa plateasca pentru a-l putea retransmite catre abonati.

Citeste si:Tur de forta. Pro TV anunta CNA ca iese din lista statiilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita. Operatorii vor plati pentru retransmisia postului. Pro TV: Telespectatorii nu vor fi afectati momentan pentru ca exista contracte in derulare