Ministerul Pentru Societatea Informationala a anuntat marti finalizarea procedurii de achizitie pentru servicii juridice necesare in procesul de vanzare a actiunilor pe care le mai detine statul la Romtelecom, oferta societatii Bulboaca si Asociatii fiind stabilita castigatoare ca urmare a aplicarii criteriului ofertei cu pretul cel mai scazut. La aceasta procedura au mai depus oferte si societatile Bostina si Asociatii SPRL, Salans FMC SNR Denton Europe - Todor si Asociatii SCA, D&B David si Baias SCA si Borza si Asociatii SCA.

Sediul RomtelecomFoto: Hotnews

Urmatoarea etapa va consta in semnarea contractului-cadru dintre MSI si firma de avocatura la odata ce va fi stabilita ulterior.

In urma publicarii anuntului de achizitie de servicii juridice in procesul de finalizare a privatizarii a S.C. Romtelecom S.A. in data de 26 august 2013, au fost depuse 5 oferte de catre societatile Bostina si Asociatii SPRL, Salans FMC SNR Denton Europe - Todor si Asociatii SCA, D&B David si Baias SCA, Bulboaca si Asociatii si Borza si Asociatii SCA. Oferta castigatoare a fost stabilita ca urmare a aplicarii criteriului ofertei cu pretul cel mai scazut.

Atributiile consultantului juridic vor consta in servicii de asistenta, consultanta si reprezentare juridica pentru MSI in procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A., proces ce va fi realizat de un consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care se bucura de reputatie internationala si care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital.

Astfel, consultantul juridic va avea atributii precum: acordarea de asistenta juridica pentru MSI in procesul de elaborare a actelor normative necesare in finalizarea procesului de privatizare; analiza si elaborare de opinii juridice cu privire la documentele elaborate de consultantul selectat de catre MSI pentru finalizarea procesului de privatizare; verificarea legalitatii sau conformitatii cu prevederile legale aplicabile a documentelor emise de consultant; identificarea solutiilor juridice pentru remedierea oricaror probleme aparute in procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A.

Finalizarea procesului de privatizare Romtelecom a fost initiata in sedinta de Guvern din data de 24 iulie 2013, cand a fost adoptata Hotararea Guvernului pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.727/2005 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii Societatii Comerciale "Romtelecom".

Anuntul pentru achizionarea de servicii juridice in procesul de finalizare a privatizarii a SC Romtelecom SA a fost publicat pe 26 august 2013 pe site-ul ministerului.

Anuntul de selectare a consultantului specializat pentru finalizarea privatizarii Romtelecom a fost facut public ieri, 7 octombrie 2013, de catre Ministerul pentru Societatea Informationala pe site-ul propriu, www.msinf.ro, in presa romaneasca si internationala.