Compania romaneasca Televoice a lansat miercuri primul smartphone sub brand-ul Evolio, un terminal cu ecran de 4,5 inch, camera de 8 MP si soft de navigatie si harti preinstalate. Telefonul costa de la circa 800 lei, iar compania estimeaza ca va vinde intre 10.000 si 15.000 de unitati in urmatoarele sase luni. Evolio va mai lansa un nou smartphone, cu un pret mai mic, peste cateva luni, a spus Liviu Nistoran, seful companiei.

Smartphone-ul Evolio costa 799 leiFoto: Hotnews

Evolio este cunoscuta mai ales pentru tablete si dispozitive GPS, insa acum a intrat pe segmentul smartphone, in concurenta cu jucatori precum E-Boda si Allview. Compania a lansat smartphone-ul Evolio Happy care dispune de procesor Quad-core 1,2 Ghz, este dual-SIM, are 1 GB RAM si ruleaza Android 4.2.

Evolio Happy

Evolio Happy

Foto: Evolio

Ecranul HD are rezolutie 1280x780 pixeli si dispune de o densitate de 326 pixeli-per-inch. Telefonul costa 799 lei, iar cu soft de navigatie si harti integrate costa 899 lei, insa exista avantajul ca in roaming nu mai trebuie folosita conexiunea de date pentru ghidaj pe Google Maps. Telefonul cantareste 115 grame, iar Liviu Nistoran spune ca avantajele tin de faptul ca timpul de rapuns al terminalului este foarte scurt, rezolutia este foarte buna, iar hartile sunt utile pentru cei care ies des in afara tarii. Telefonul are si conexiune WiFi, iar memoria poate fie xtinsa cu card microSD de 32 GB.

telefonul poate fi comandat de pe site-ul companiei sau de pe cateva magazine online, iar din 15 octombrie va fi si in retailul clasic.

Evolio estimeaza afaceri de peste 10 milioane euro in 2013, iar tabletele vor reprezenta cam 60%. De la inceputul anului si pana in prezent compania a vandut peste 50.000 de tablete, iar Liviu Nistoran estimeaza ca vanzarile totale din toate marcile din piata vor trece de 300.000 unitati pe intreg anul, crescand semnificativ fata de cele 170.000 de anul trecut.

La partea de smartphone-uri, seful companiei estimeaza pentru urmatoarele sase luni vanzari de circa 10-15.000 unitati din terminalul lansat acum, iar la final de 2014 ar vrea sa atinga o cota de 5% din piata totala a smartphone-urilor. Evolio va avea atunci mai multe smartphone-uri in gama, urmatorul model urmand a fi lansat probabil la inceput de 2014.

Seful Evolio estimeaza ca in 2013 se vor vinde in total circa 1,5 milioane de smartphone-uri din toate marcile in tara, o buna parte dintre ele fiind de sub 200 de euro.