- "Am fost in discutii cu un ofertant de retea (n.a cu Orange), din cauza intarzierilor privind inchiderea contarctuala si a tendintelor pietei am reanalizat acest tip de servicii si am considerat ca putem avea ceva mai bun - "ghiseul telecom", un spatiu in unitatile postale in care se vor vinde orice servicii de telecom in regim obiectiv. Vom primi comision la vanzarea acestor servicii. Avem cereri din partea Romtelecom, se poarta discutii cu 2K Telekom si probabil de la Orange si Cosmote vom avea aceste solicitari", a spus luni Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane.
Ion Smeeianu a anuntat ca Posta Romana intentioneaza sa lanseze servicii de telefonie mobila sub brand propriu inca din luna decembrie 2012.
Pe 28 mai 2013, in conferinta in care s-a anuntat esecul privatizarii Postei Romane, directorul general al acestei companii, Ion Seeianu, anunta: "Posta Romana va semna in cursul acestei saptamani un contract pentru servicii de telefonie mobila virtuala (MVNO) cu Orange Romania. Mai multe detalii vor fi date publicitatii intr-o conferinta. De asemenea, Posta va avea o filiala care va realiza operatiuni de brokeraj in domeniul asigurarilor, propunerea urmand sa fie discutata de Consiliul de Administratie. Vom intra si in zona francizelor si in domeniul serviciilor bancare. Luam in calcul trei variante, una dintre ele fiind infiintarea unui IFN. "
In luna iulie 2013, conducerea Postei preciza ca se afla in stadiul final de negocieri pentru lansarea acestor servicii, estimata pentru trimestrul trei din acest an.
- "Contractul cu Orange Romania, privitor la serviciile de telefonie mobila virtuala (MVNO) se afla in etapa finala de negocieri pentru clarificarea anumitor aspecte tehnice. Atat Orange Romania cat si Posta Romana lucreaza impreuna pentru finalizarea acestui contract, cat mai curand posibil. Posta Romana va vinde, incepand cu trimestrul al trei-lea a.c. servicii de telefonie mobila pre-paid, preturile acestui tip de produse urmand sa fie anuntate la momentul lansarii propriu-zise a serviciilor. Aria de acoperire a serviciilor de telefonie mobila, puse la dispozitia pietei de profil sub marca Posta Romana, va fi una nationala", au precizat in luna iulie 2013 pentru HotNews.ro oficialii Postei Romane.
Citeste si: Posta Romana intermediaza vanzarea serviciilor de internet si telefonie ale SNR in mediul rural si preorasenesc/Vanzarea de telefonie mobila sub brand propriu prin reteaua Orange va incepe in trimestrul trei din acest an
- Posta vrea sa-si modernizeze anumite unitati, separand activitatile pentru persoane fizice de cele juridice
Conducerea Postei Romane a prezentat luni cateva planuri de modernizare a oficiilor postale din mediulrural si urban. Proiectul include doua etape. Prima etapa tine de functionalitatea lor (cu locuri dedicate persoanelor fizice, juridice si oficiu postal franciza), de tipul acestuia (oficiu postal, ghiseu exterior, agentie postala), de volumul activitatii si de mediul in care este amplasat (rural sau urban). In cea de-a doua etapa, implermentarea poate include modernizare tehnologica.
Concret, conducerea Postei a prezentat luni sediul Oficiului Postal nr. 39, din Soseaua Iancului nr. 5-7, (vezi poza) in care exista spatii separate pentru servicii oferite clientilor persoane fizice si celor juridice. Investitia in reamenajarea acestui sediu s-a ridicat la 180.000 de lei.
- "Odata cu restructurarea de personal ne-am gandit si la restructurarea unitatilor postale. Modelul oficiului inaugurat astazi va fi multiplicat in fiecare sector din Bucuresti si in fiecare judet. Mai avem un tip de oficiiu deschis la sediul Postei numit ghiseu tip business center, model pe care vrem sa-l plasam in toate cladirile de birouri birouri", a declarat Ion Smeeianu.
Potrivit acestuia, in acest moment Posta Romana are in total 5600 de subunitati postale, dintre acestea 4900 sunt in mediul rural si 700 in mediul urban. In urma concedierii celor 3650 de angajati, Smeeianu a spus ca numarul angajatilor a ajuns la circa 27.500 de angajati.
E,g, Toate companiile Enel, Orange, Vodafone, Eon, etc...si-au optimizat operatiunile, eliminand caseriile si transferand plata facturilor catre oficiile postale. Oare de ce?
Tu daca mergi la posta, in loc sa faci operatiuni care se mapeaza pe obiectul principal de activitate: posta, astepti ca fraierul sa plateasca 15 mii de babe facturile.
Si cat incaseaza posta pe o factura? 30 bani, 50 bani? Pai merita sumele astea infime timpul angajatilor si ai celorlalti potentiali clienti pe servicii postale?
Concluzia: Altii fac profit, pe pierderile postei. Posta in loc sa se focuseze pe operatiunile ei de baza, e ineficienta pe operatiunile altora, si pierde bani!
Posta e o modalitate de a muta costurile operationale ale companiilor pe banii statului.
Nu este intamplator ca nu se "reuseste" privatizare Postei. Si nici ca Posta e de la an la an pe pierdere mai mare, in vreme ce are monopol legal pe livrari de posta mica.
Pentru comparatie, toti curierii privati mari sunt pe profit. Estimati profitul pe care al trebui sa-l aiba Posta, care e de fapt situatia reala, si o sa aveti imagina devalizarii inca uneia din companiile statului.
Altii au acest sistem din 1940, noi in secolul XXI asteptam avizul in Posta.
Am fost sambata la un oficiu postal unde mergeam de fiecare data, scria un mare INCHIS pe usa, iar programul afisat era Luni-Vineri 10-18, probabil au vrut sa dea afara din oameni, asa ca au aranjat din pix sa fie un singur schimb.
Principalul atu la Posta Romana a fost intotdeauna convenienta, faptul ca avea programul de lucru extins, ca era un oficiu familiar, de langa casa. Exista insa un aparat logistic imens, de oameni si resurse (factori postali, baze de date, masini) care depinde de operatiunile care se preiau de la aceste ghisee. Daca ghiseele au un orar prietenos si angajatii lucreaza operativ, cantitatea de operatiuni si implicit volumul de munca de efectuat pentru angajatii din 'culise' este mai mare. Daca programul de lucru este mai mic si unii din clienti renunta, volumul va fi mai mic, apoi se va constata CONTABIL ca trebuie facute mai departe restructurari (a se citi desponibilizari). Mi se pare f. simplu.
Si, din restructurare in restructurare, in felul acesta, se va pune total la pamant si Posta Romana.
Deci, dragii mei, daca treceti pe langa un Oficiu Postal faceti-i o poza, nu se stie daca veti mai avea ocazia. O sa ajunga si ele in cativa ani amintiri din copilarie....