175.000 de aplicatii sunt disponibile in prezent in magazinul online Windows Store, din care 300 de aplicatii sunt dezvoltate in Romania, a declarat miercuri Michal Golebiewski, director de marketing si operatiuni la Microsoft Romania, in cadrul Summit-ului care are loc in perioada 6-7 noiembrie la Bucuresti. Acesta a spus ca in tari precum Italia, Windows Phone a devenit al doilea cel mai popular sistem de operare. Peste 1.000 de romani lucreaza la Microsoft, in comunitati din intreaga lume, iar in tara noastra producatorul are peste 450 de angajati si un centru de servicii globale care va fi extins in urmatorii ani, a spus Kostas Loukas, directorul general al Microsoft Romania.

Michal Golebiewski, director de marketing si operatiuni Microsoft RomaniaFoto: Hotnews
  • "Microsoft are in prezent in Romania peste 450 de angajati si un centru de servicii de suport la nivel global care va fi extins in urmatorii ani. In prezent angajam. Ecosistemul nostru cuprinde peste 3000 de parteneri comerciali si peste 50% dintre locurile de munca din industria IT romaneasca sunt influentate de Microsoft. Intentionam sa extindem serviciile noastre in acord cu Agenda Digitala a Romaniei, avem discutii cu autoritatile si vrem sa fim parte a modului in care tehnologia poate duce la cresterea productivitatii in Romania", a declarat miercuri Kostas Loukas, directorul general al Microsoft Romania.

Mobilitatea

Mobilitatea

Foto: Hotnews

Mobilitatea se numara printre cele 4 megatrenduri care se vad in acest moment in tehnologie, alaturi de serviciile cloud, social media si big data (bazele de date), a declarat miercuri Michal Golebiewski, director de marketing si operatiuni la Microsoft Romania.

In aceasta privinta, Michal Golebiewski a spus ca sistemul de operare Windows Phone are o crestere peste media pietei, iar in Windows Store sunt disponibile in prezent 175.000 de aplicatii, din care 300 de aplicatii sunt dezvoltate in Romania. Acesta a mai spus ca la nivel global, pana acum au fost vandute 100 de milioane de licente de Windows 8, iar referitor la piata din Romania Golebiewski a dat exemplul firmei Servier Pharma care a cumparat 250 de tablete cu Windows 8 pentru angajatii sai.

Topul sistemelor de operare

Topul sistemelor de operare

Foto: IDC

Cele mai recente date ale firmei de cercetare IDC arata ca Windows Phone se afla pe locul trei pe piata sistemelor de operare mobile, la distanta considerabila de Android/Google si iOS/Apple, dar cu cea mai mare rata de crestere anuala. Astfel, in trimestrul doi din acest an, la nivel mondial s-au livrat peste 8,6 smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone (cota de piata de 3,7%), in crestere cu 77,6% fata de perioada similara din 2012 (cand cota de piata era de 3,1%).

Android este lider detasat, acest sistem de operare fiind prezent pe 187,4 milioane de smartphone-uri vandute in trimestrul doi din 2013 (cota de piata de 79,3%), in crestere cu 73,5% fata de perioada similara din 2012. iOS, sistemul de operare al Apple, ocupa pozitia a doua dar cota de piata este in scadere. In perioada mentionata s-au vandut 31,2 milioane de iPhone-uri (cota de piata de 13,2%), in crestere cu 20% fata de trimestrul similar din 2012 (cand cota de piata era insa mai ridicata - 16,6%).

Peste 1000 de profesionisti IT, dezvoltatori software, manageri si antreprenori participa la Microsoft Summit, cel mai important eveniment de tehnologie si business organizat de producator in Romania. Timp de doua zile (6-7 noiembrie), 45 de experti inclusi pe agenda evenimentului vor analiza cele mai importante tendinte tehnologice: mobilitatea, big data, social computing si cloud computing.