​Oficialii UPC Romania, al doilea mare operator local de comunicatiii prin cablu, si-au exprimat luni surprinderea fata de impozitul pe constructii speciale, care va include taxarea liniilor si cablurilor aeriene de telecomunicatii (stalpi, circuite, cabluri), precum si a pilonilor metalici pentru antene de radiofonie si telefonie mobila."Industria de telecomunicatii (...) are nevoie de sustinere din partea autoritatilor, nu de noi taxe. (..). Cadrul legislativ ar trebui sa le ofere operatorilor posibilitatea de a-si concentra eforturile de investitii pe ariile cu impact concret pentru utilizatori si economie, precum extinderea infrastructurii in zonele slab acoperite sau ridicarea standardului infrastructurii existente", se arata intr-un punct de vedere transmis HotNews.ro.

Iatapozitia oficiala a UPC Romania comunicata luni catre HotNews.ro:

  • “Consideram ca acest nou impozit reprezinta un obstacol pentru operatorii de telecom din Romania si ne surprinde decizia de a-l implementa, in conditiile in care industria de telecomunicatii din tara noastra are nevoie de sustinere din partea autoritatilor, nu de noi taxe. Industria noastra contribuie la PIB si ar putea sa o faca intr-o si mai mare masura pe viitor, daca se vor aproba masuri de sprijin. Cadrul legislativ ar trebui sa le ofere operatorilor posibilitatea de a-si concentra eforturile de investitii pe ariile cu impact concret pentru utilizatori si economie, precum extinderea infrastructurii in zonele slab acoperite sau ridicarea standardului infrastructurii existente.”

Este al cincilea mare operator de comunicatii care contesta masura anuntata de Guvern pentru 2014, dupa ce saptamana trecuta reactii similare au venit din partea Romtelecom, Cosmote, Orange si Vodafone.

Intelegerea dintre Guvern si FMI prevede instituirea unui impozit pe constructii speciale de 1,5% din valoarea constructiei si include taxarea liniilor si cablurilor aeriene de telecomunicatii (stalpi, circuite, cabluri, traverse, console), platforme, turnuri si piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobila etc.