Furnizam echipamente pentru retele foarte rapide de internet, iar in Romania am lucrat cu RDS&RCS pentru a furniza cel mai rapid internet de banda larga, a declarat marti Cui Jia, vicepresedinte ZTE Corporation in cadrul forumului economic China-Europa Centrala si de Est. Intrebata despre investitia de 100 milioane euro care va fi demarata pe piata din Romania in acest an, aceasta a spus ca intentioneaza sa investeasca in Romania dar nu poate da detalii. Ministrul Comunicatiilor a spus ca nu comenteaza.

Forum China - Europa Centrala si de EstFoto: Hotnews
  • "S-a intarziat putin lansarea investitiei din motive strict obiective si din cauza unor negocieri cu clientii nostri din Europa Centrala si de Est. Lansarea investitiei cuprindea mai multe etape, una fiind angajarea cadrelor de specialitate. Am inceput angajarile masive de personal calificat abia in luna noiembrie in loc de luna august. Intentionam sa deschidem un centru in vestul tarii sa preluam sarcinile operatorilor din Europa Centrala si de Est, proiect in valaore de circa 16 milioane de euro, bani care vin direct din fonduri chinezesti. Acest prim proiect estimam sa se finalizeze undeva in luna februarie a anului viitor. A doua etapa vizeaza un centru de circa 23 de milioane de euro in sudul tarii. Restul banilor intentionam sa-i investim in lansarea unei linii de productie de echipamente de telecomunicatii", a spus Lorian Vintila, directorul de strategie ZTE Romania.

ZTE are in Romania circa 150 de angajati. In luna iulie din acest an, Lorian Vintila a declarat pentru HotNews.ro ca oficialii grupului chinez de telecomunicatii ZTE Corporation i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta, aflat pe 1 iulie in vizita la sediul central al grupului din Shenzhen, ca in trimestrul trei din acest an vor demara prima investitie IT&C de anvergura pe piata din Romania, in valoare de peste 100 milioane de euro. "Nu am cerut nici un ajutor de stat, nici un fel de derogare de la plati de taxe si impozite, ba mai mult venim in sprijinul statului. Vom crea cateva sute de locuri de munca, iar proiectul va fi implementat in sudul tarii si va fi finalizat in 2015", a mai spus atunci Lorian Vintila.

Citeste si:EXCLUSIV/FOTOGALERIE In China, oficialii ZTE l-au informat pe Victor Ponta ca in acest an vor demara cea mai mare investitie IT&C in Romania: Peste 100 milioane de euro