RCS&RDS va lansa sambata, 14 decembrie, o platforma online de televiziune, numita Digi Online, ca aplicatie disponibila pentru smartphone si tableta, pe care va difuza competitii sportive nationale si internationale, emisiuni, stiri de ultima ora si informatii despre filme, muzica si documentar. Aplicatia este disponibila gratuit pentru abonatii care au contractat si televiziune si internet fix si poate fi accesata de pe dispozitive conectate la reteaua Digi Net sau Digi Net Mobil. Pe de alta parte, principalul rival pe piata de cablu, UPC, a introdus vineri accesul la serviciul video on demand HBO GO, prin care clientii pot accesa online peste 1500 de ore de continut HBO (seriale, productii originale, filme, documentare, programe speciale), pe PC, smart TV, laptop, tableta sau smartphone.

DigiOnlineFoto: RCS-RDS

Conform informatiilor comunicate vineri de RCS&RDS, accesarea continutului platformei Digi Online se face pe baza unui cont pe care utilizatorii trebuie sa il creeze in contul lor de client de pe www.rcs-rds.ro .

Aplicatia poate fi descarcata din Google Play Store - pentru echipamentele cu sistem de operare minim Android 4.0 si din App Store - pentru echipamentele Apple minim iPhone 4 si iPad 2. In viitorul apropiat, Digi Online va fi disponibil atat pe site-ul www.digi-online.ro , precum si pe dispozitive mobile cu sistem de operare Windows.

Abonatii companiei vor putea viziona gratuit sectiunile si programele din aplicatie:

  • LIVE-urile Digi Sport 1, 2 si 3 si Digi24 - national si regional (7 statii locale)
  • importante competitii sportive transmise exclusiv online
  • emisiunile difuzate la Digi24 si Digi Sport, plus arhivele acestora
  • stiri din toate domeniile - actualitate, economic, sport, gadget, timp liber, international
  • UPC a introdus serviciul video on demand HBO GO

Tot vineri, al doilea mare operator de cablu, UPC, a anuntat introducerea serviciului HBO GO.

  • "65% din utilizatorii de internet din Romania acceseaza lumea online pentru video streaming*, iar importanta acestui serviciu a crescut semnificativ in ultimii ani. HBO GO este o optiune de continut online complementara serviciului de TV liniar, optiune care adauga mobilitate, flexibilitate, control complet in utilizare, continut exclusiv de cea mai buna calitate si avanpremiere.", a declarat Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO), UPC Romania.

Colectia impresionanta de filme si seriale disponibile pentru abonati si posibilitatea de a urmari pe orice dispozitiv continut premium inainte ca acesta sa fie difuzat pe canalul TV liniar HBO sau pe orice alt canal TV sunt principalele beneficii ale serviciului online HBO GO. Saptamanal, pe platforma sunt adaugate 30 de noi ore de continut video, de care abonatii se pot bucura nelimitat.

Serviciul poate fi configurat pe 4 echipamente diferite si ofera utilizatorilor posibilitatea de a schimba setarile de limba si subtitrare, de a intrerupe vizionarea si a o relua mai tarziu, incluzand totodata si functia de control parental, prin care parintii pot bloca accesul copiilor la continut nepotrivit.

Accesul la HBO GO se realizeaza, fie de pe platforma www.hbogo.ro , fie din aplicatia HBO GO, disponibila in AppStore GooglePlay si Windows Phone Store .

Optiunea HBO GO este disponibila pentru clientii UPC care au deja extraoptiunea MAXPAK (n.a 20 de lei lunar), la pretul de 10 lei/luna. Clientii UPC care nu sunt abonati MAXPAK pot beneficia de HBO GO in cadrul noii optiuni MAXPAK + HBO GO, la pretul de 30 de lei/luna.

  • Romtelecom si-a lansat propria platforma de televiziune pe internet - Dolce TV in martie 2011

Trebuie amintit ca al doilea mare operator de servicii TV, Romtelecom, si-a lansat propria platforma de televiziune pe internet in luna martie 2011. De asemenea, acest operator a introdus serviciul HBO GO inca din luna aprilie 2012.