Consultare publica pe tema unor modificari privind tarifarea spectrului radio in comunicatii

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:23 Economie | Telecom

 documente
(15 Ian 2014) PDF, 88KB
Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a lansat miercuri o consultare publica privind clarificarea unor dispozitii legale, precum si modificarea unor principii de tarifare a spectrului radio.  Una dintre propuneri vizeaza clarificarea normelor aplicabile in situatia incasarii anuale a tarifului de utilizare a spectrului. Astfel, tariful se va incasa anual in conditiile in care valoarea tarifului ce ar fi perceput in baza unei licente pentru un an intreg nu depaseste cuantumul a 200 euro la data de referinta, respectiv data de 1 martie a fiecarui an pentru licentele in vigoare la aceasta data, sau ultima zi lucratoare a trimestrului emiterii licentei, in cazul in care aceasta a fost eliberata ulterior datei de 1 martie.

Totodata, ANCOM propune modificarea prevederilor ce reglementeaza modalitatea de incasare a tarifului in cazul modificarii conditiilor tehnice din documentele de alocare/asignare. In aceasta situatie, ANCOM propune ca inclusiv tariful incasat trimestrial sa fie calculat in baza documentelor de alocare/asignare in vigoare, in sensul ca tariful aferent noilor conditii tehnice va fi luat in considerare la individualizarea obligatiei de plata incepand cu luna urmatoare lunii modificarii.

O ultima modificare supusa consultarii publice se refera la reglementarea tarifului pentru retelele publice punct-multipunct cu acces fix pe suport radio (FWA) in banda 24,5-26,5 GHz. In acest sens, ANCOM propune ca tariful in banda 24,5-26,5 GHz sa fie ajustat de o maniera astfel incat sa reflecte abordarea descrisa in Documentul de pozitie privind utilizarea spectrului radio la nivel national in benzile de frecvente 24,5-25,5 GHz / 25,5-26,5 GHz, document ce  elimina posibilitatea alocarii de canale la nivel judetean.

Utilizarea frecventelor radio este permisa numai dupa obtinerea unei licente, act administrativ care cuprinde conditiile legale, tehnice si operationale in care este exploatata resursa de spectru radio, iar tarifele de spectru reprezinta un mecanism menit sa determine o utilizare efectiva si eficienta a drepturilor acordate prin licente.

Proiectul de decizie supus consultarii poate fi consultat
aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 23.01.2014.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

359 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri