"Primul apel la 112 a fost facut la ora 16:16 si a venit din reteaua Vodafone, iar localizarea apelului s-a facut instantaneu,informatiile fiind transmise imediat catre toate structurile de urgenta", au declarat pentru HotNews.ro oficialii STS. "STS a localizat originea apelului, respectiv sectorul de celula, si nu epava. Este o zona, nu un punct fix. Apelul a venit din doua celule aflate la o distanta mica si nu aduceau informatii suplimentare. Ulterior au existat mai multe apeluri la 112 din mai multe retele, care nu au venit cu informatii suplimentare", a mai precizat Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Anterior acestor explicatii furnizate HotNews.ro, oficialii STS au declarat in cursul acestei zile urmatoarele:

  • "Localizarea locului evenimentului (n.a tragedia din Muntii Apuseni) in Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informatiilor furnizate de operatorii de comunicatii mobile odata cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta si a fost pusa la dispozitia institutiilor care au participat la operatiunea de cautare si salvare", a transmis marti biroul de presa al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Amintim ca doi oameni au murit luni dupa ce un avion de mici dimensiuni a cazut, in imprejurari neelucidate inca, la granita dintre judetele Cluj si Alba, victimele fiind gasite de un padurar, la circa sase ore dupa ce unul dintre pasageri a sunat la 112 pentru a anunta accidentul. La momentul anuntarii accidentului, toti cei sapte pasageri erau in viata.

Citeste si: