Taxele de licenta pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra in consultare publica

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 29 ianuarie 2014, 0:49 Economie | Telecom


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a supus marti consultarii publice proiectul de hotarare a Guvernului privind acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune, conform careia taxa minima de licenta pentru fiecare din cele cinci multiplexuri este de 300.000 euro. Taxa minima de licenta reprezinta pretul de pornire pentru fiecare multiplex in cadrul procedurii de selectie competitiva ce va fi desfasurata de ANCOM.

Conform Strategiei elaborate de catre Ministerul Societatii Informationale, ANCOM va scoate la licitatie cinci multiplexuri de televiziune digitala terestra, patru in UHF si unul in VHF, in standard DVB-T2.

Castigatorul primului multiplex in UHF (MUX 1) va avea obligatia de a transmite 'free to air', in conditii transparente, concurentiale si nediscriminatorii, posturile publice si private de televiziune care se transmit in prezent in sistem analogic terestru, in conformitate cu prevederile Legii audiovizualului. De asemenea, acest multiplex va trebui sa asigure o acoperire in receptie fixa de 90% din populatie si 80% din teritoriu pana la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligatii de acoperire.

Pentru MUX 2, MUX 3, MUX 4 si MUX 5, operatorii vor avea obligatia ca pana la 1 mai 2017 sa aiba in functiune cel putin 36 de emitatoare pentru fiecare dintre retelele corespunzatoare acestor multiplexuri, instalate cate unul in fiecare zona de alocare. Toate multiplexurile vor fi acordate pe o perioada de 10 ani, iar licentele vor intra in vigoare incepand cu 17 iunie 2015.

Consultarea publica lansata de catre Autoritate pe marginea Documentatiei privind procedura de selectie pentru acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune s-a finalizat la 14 ianuarie 2014, ANCOM fiind in proces de analiza a observatiilor primite. Mai multe informatii despre modalitatea propusa de ANCOM pentru desfasurarea procedurii de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune pot fi accesate aici.

Proiectul de hotarare a Guvernului privind acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 12.02.2014.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

733 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by