IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, va achizitiona un pachet de actiuni la integratorul de solutii IT Teamnet, o companie care a fost controlata pana in anul 2012 de actualul deputat PSD Sebastian Ghita, potrivit unei informatii publicate pe pagina web a IFC, informeaza ZF.Datele IFC arata ca Teamnet cauta 25-30 milioane de euro pentru finantarea planurilor de extindere in Europa Centrala si de Est.

Divizia Bancii Mondiale va cumpara actiuni de 5 milioane de euro si va acorda companiei si un imprumut de 10 milioane de euro, potrivit sursei citate. Investitia a fost aprobata de boardul IFC in data de 26 decembrie 2013, dar nu a fost inca semnata, scrie ZF.

IFC va ajuta integratorul IT sa atraga finantari pe termen lung si sa imbunatateasca structura de capital a companiei pentru a sustine cresterea viitoare si 'sa imbunatateasca credibilitatea companiei in fata partenerilor si clientilor Teamnet din Romania si de pe alte piete din Estul Europei' si sa imbunatateasca guvernanta corporativa.

Grupul Teamnet, care este format din patru companii specializate in integrarea de solutii IT&C, tehnologie medicala, automatizare de sisteme si cloud, a fost infiintat de antreprenorul Sebastian Ghita - in prezent deputat din partea PSD -, ca parte a grupului de firme Asesoft. Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.