Clientii societatii de servicii de televiziune prin cablu, Electrosim TV H.C.C. din judetul Alba, au devenit din 1 februarie clientii RDS-RCS, dupa ce firma a fost cumparata de cunoscuta companie de telecomunicatii, tranzactie in valoare de cateva sute de mii de euro, informeaza Ziarul Unirea. TV H.C.C. avea contracte in derulare de ordinul miilor, firma furnizand servicii de cablu in Alba Iulia, Aiud, Campeni, Teius, Abrud si alte cateva zeci de localitati rurale din judetul Alba.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

Urmeaza ca si clientilor TV H.C.C sa le fie preschimbate contractele cu numele noului lor furnizor - RDS RCS.

Potrivit Alba TV, prin aceasta tranzactie, RCS&RDS a devenit cel mai mare operator de comunicatii prin cablu din judet, in conditiile in care anterior, RCS&RDS a achizitionat VIANET, firma furnizoare de servicii de internet precum si firma de cablu TV Kabex, care oferea servicii de cablu TV in zona Ocna Mures.

RCS&RDS este cel mai mare operator de comunicatii prin cablu din tara. In 2012, conform datelor raportate la Ministerul de Finante, operatorul a avut o cifra de afaceri de 2,04 milioane lei (circa 460 milioane euro, in scadere cu 4,04%) si a trecut pe profit de 19,7 milioane de euro, dupa o pierdere de 2,95 milioane euro in 2011. La sfarsitul anului 2012, RCS&RDS avea datorii de aproape 840 de milioane de euro, iar numarul salariatilor a crescut cu 28% pana la 8845 angajati.