Dupa ce Romtelecom a anuntat vineri ca permite accesul contra cost la exclusivitatile Dolce Sport, inclusiv la meciul Simonei Halep cu Agnieszka Radwanska, pe platforma online Dolcetv.ro, mai multi cititori HotNews.ro au semnalat ca desi au platit 5 euro pe abonament, nu au primit acces la continut. Din cele testate de noi, lucrurile se verifica cel putin din reteaua UPC. Pe de alta parte, unii sustin ca din reteaua RCS&RDS meciul Simonei a putut fi vazut fara probleme pe Dolce TV.

Meciul Simonei Halep, inaccesibil pe DolceTv.roFoto: Hotnews

Romtelecom a transmis vineri la pranz un comunicat in care anunta ca incepand din 14 martie permite acces contra cost la exclusivitatile Dolce Sport din portalul video DolceTV.ro indiferent de reteaua din care se acceseaza aceasta platforma. Astfel, meciul Simonei Halep cu Agnieszka Radwanska, transmis in direct si in exclusivitate la Dolce Sport 1 si Dolce Sport HD, in aceasta noapte, incepand cu ora 03:30, poate fi vazut in direct pe internet si de clientii altor retele, dar contra-cost. Mai exact prin doua abonamente: 1,5 euro plus TVA pentru o zi sau 4 euro plus TVA pentru o luna de acces pe DolceTv.ro.

Iata ce ne-a comentat unul dintre cititorii HotNews.ro la aceasta stire:

mururoa27 [utilizator]:

Ar fi recomandabil ca pe viitor cand scrieti un articol sa verificati informatia

Ideea este in felul urmator, mi-am facut cont pe www.dolcetv.ro, in urma articolului vostru

am platit 5 euro (suma minima de alimentare a contului)

m-am dus pe sectiunea abonamente. Aici exista tarifele 1,5 euro/zi si 4euro/luna, dar nu poti selecta nimic

desi contul meu arata ca are 5 euro, streamurile nu merg mai mult de cateva secunde, dupa care primesc mesaj ca nu sunt abonat romtelecom bla bla bla

Nu scrie pe site ca daca nu esti abonat nu poti accesa site-ul. Scrie doar ca pentru abonati e gratis

Am sunat la suport la Romtelecom. Raspuns nu puteti accesa site-ul daca nu sunteti abonat

Am intrebat bine bine si eu atunci pentru ce am dat banii ? Ca nu scrie pe site nimic de genul asta. Ba dimpotriva, scrie ca daca vreau sa vad Formula 1, etc trebuie sa platesc

Vreau sa vad si am platit

ce fac acum ?

zice tipul de la suport, pai puteti vedea niste filme de banii astia

L-am intrebat daca el chiar crede ca e cineva care sa dea banii pe filmelor lor.

Eu unul o sa le fac plangere la protectia consumatorului

Nu cred ca iese ceva dar just for fun

Suma respectiva nu inseamna nimic pt mine dar ma deranjeaza nesimtirea celor de la Romtelecom"

Mesaje similare au fost trimise si de alti cititori HotNews.ro.Am testat si eu acest lucru si asa este, cel putin din reteaua UPC.

Pachet achizitionat

Pachet achizitionat

Foto: Hotnews

Mai exact, sunt abonat UPC si am incercat sa vad meciul Simonei Halep pe laptop. Dupa ce am respectat toti pasii de inregistrare si autentificare in sistem am vrut sa platesc un abonament - cel mai mic de 1,5 euro plus TVA.

Primua problema: desi sunt prezentate cele doua abonamente de 1,5 euro si de 4 euro, nu poti selecta nimic pentru a plati. Trebuie sa-ti incarci contul. Am ales sa platesc prin SMS si din greseala am platit cel mai mic abonament de 1 euro. Mentionez ca am transmis SMS din reteaua Orange si aceasta a fost singura modalitate de plata folosita de mine.

Foarte important de precizat este ca pe tot parcursul testarii platforma Dolce TV suferea modificari. Astfel, daca initial a existat optiunea sa platesti un SMS din alte retele cu 1 euro, ulterior aceasta a fost scoasa. Am achitat astfel inca 5 euro.

Abonamente fara optiune de cumparare

Abonamente fara optiune de cumparare

Foto: Hotnews

Acesta este motiviul pentru care la poza de articol veti vedea in cont 6 euro. Problema este ca dupa ce iti incarcai contul nu exista optiunea de a plati abonamentul de 1,5 sau de 4 euro.

Ulterior a aparut aceasta optiune de cumparare, am ales pachetul cel mai mic de 1,5 euro si cu toate acestea nu am putut vedea meciul. (vezi in poza cum contul a ajuns de la 6 euro la 4,5 euro).

Nici dupa ce am inchis si redeschis site-ul, nu am putut avea acces la continutul Dolce Sport decat pentru cateva secunde.

Exact cum a explicat si cititorul HotNews.ro mai sus, dupa cateva secunde, streamingul se opreste si iti apare un mesaj ca trebuie sa fii abonat Romtelecom.

Abonamente care nu se regasesc nici in comunicatul Romtelecom

Abonamente care nu se regasesc nici in comunicatul Romtelecom

Foto: Hotnews

Asa cum am mentionat mai sus suparator a fost si faptul ca platforma a suferit transformari privind informatiile afisate in toata aceasta perioada. Un exemplu este faptul ca pentru o perioada, in sectiunea abonamente a aparut si un pachet pe 6 luni la un tarif scazut de la 24 la 12 euro.

Acest abonament nu se regaseste nici in comunicatul de presa al Romtelecom si ulterior a fost scos de pe platforma.

Am sunat de mai multe ori la numarul 0219365 indicat in cazul in care utilizatorii intampina probleme pe perioada transmisiunilor LIVE dar de fiecare data am primit acelasi mesaj: "Apelul nu poate fi preluat momentan, va rugam reveniti".

La momentul finalizarii acestui articol (6:00) nu exista optiunea de a cumpara abonamentele care sa permita vizionarea continutului Dolce Sport din alte retele, desi eu cel putin mai am in cont 4,5 euro.

Oficialii Romtelecom si Cosmote nu au putut fi imediat contactati, dar HotNews.ro a solicitat un punct de vedere acestora si vom reveni cu explicatii imediat ce le vom obtine

UPDATE (Sambata, 15 martie):Reprezentantii Romtelecom, despre acest incident: "In urma verificarilor preliminare, s-a constatat ca, pentru majoritatea utilizatorilor, platforma DolceTV a functionat la parametri optimi. Romtelecom regreta inconvenientele create celor care au intampinat totusi dificultati in vizionarea continutului transmis pe DolceTV.ro in cursul noptii trecute. Investigam intern, alaturi de partenerii nostri, cauzele posibile ale disfunctionalitatii descrise. Utilizatorii afectati de aceasta situatie sunt invitati sa inregistreze o sesizare prin intermediul formularului de contact disponibil la adresa http://www.dolcetv.ro/#index/contact. Mesajele vor fi investigate punctual si solutionate in consecinta. Va multumim pentru intelegere".