Orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de reteaua in care este inregistrat, se poate conecta gratuit la internet in hotspot-urile Orange Wi-Fi din tara, timp de 2 ore pe zi, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila. Pentru clientii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint, in care autentificarea se realizeaza fara nume de utilizator si parola, ci numai cu ajutorul cartelei SIM a clientilor.

Cum te poti conecta gratuit la internet in hotspot-urile Wi-Fi OrangeFoto: Orange Romania
  • "Folosirea acestei tehnologii permite conectarea si autentificarea automata a utilizatorilor, in timp ce asigura cel mai inalt grad de securitate a informatiei intr-o retea Wi-Fi, posibil in acest moment. Astfel, clientii ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat si in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi. Accesul se realizeaza fara sa fie necesara o configurare prealabila, singura conditie ce trebuie indeplinita este ca interfata Wi-Fi sa fie deschisa. Utilizatorii ce nu detin disp ozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la retea. Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat", se arata in comunicatul de presa al Orange.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de reteaua in care este inregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS. Pentru clientii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Conform informatiilor operatorului, utilizatorii de telefonie mobila se pot conecta gratuit la internet la viteze de pana la 144 Mbps pe telefon, laptop sau tableta in magazine Orange, hoteluri, restaurante, baruri, malluri, supermarketuri, precum si in statiuni montane sau de pe litoral, pe Arena Nationala din Bucuresti si in centrul oraselor Bucuresti si Sibiu, unde sunt locatii Orange Wi-Fi Zone.

Detalii si lista telefoanelor care suporta protocolul EAP-SIM/AKA pot fi gasite aici.

RCS&RDS detine in prezent cea mai mare retea de hotspoturi Wi-Fi in tara. In luna martie a anului trecut, operatorul de comunicatii prin cablu avea peste 2400 de hotspot-uri Wi-Fi amplasate in majoritatea oraselor din tara, prin care abonatii proprii la internet fix si mobil pot accesa gratuit internetul daca dispun de terminale compatibile Wi-Fi.

Citeste si:RCS&RDS anunta ca a ajuns la peste 2400 de hotspot-uri Wi-Fi si ca va continua expansiunea retelei in ritm similar