​Nokia a prezentat marti la Bucuresti terminalul Nokia X, cel mai ieftin smartphone cu sistem de operare Android din portofoliu. Terminalul este Dual SIM (permite comutarea intre cartelele SIM), are procesor Qualcomm Snapdragon Dual Core, ecran de 4 inch si camera foto de 3 MP si combina serviciile Nokia si Microsoft cu accesul la sute de mii de aplicatii Android disponibile in Nokia Store si alte peste 20 de magazine de aplicatii. Pe magazinele online se vinde deja la liber la preturi intre 450 si 600 lei, iar datele de pe site-ul Orange arata ca acesta se vinde la 0 euro impreuna cu abonament Pantera de 19 euro/luna pe 2 ani.

Nokia XFoto: Hotnews

VIDEO Prezentarea Nokia X:

Oficialii Nokia prezenti la evenimentul de marti au subliniat faptul ca principala strategie de dezvoltare pe segmentul smartphone ramane gama Lumia, dar ca monitorizarea pietei din ultimii doi ani a aratat o dezvoltare foarte rapida a segmentului de smartphone-uri la preturi foarte accesibile in jurul pretului de 100 de euro.

Oferta Orange la Nokia X

Oferta Orange la Nokia X

Foto: orange.ro

Aici intra in scena gama Nokia X, primele smartphone-uri Nokia cu sisteme de operare Android, care combina serviciile Nokia si Microsoft cu accesul la aplicatiile Android.

Nokia a prezentat la sfarsitul lunii februarie din acest an in cadrul Congresului mondial de tehnologie mobila din Barcelona, primele sale smartphone-uri pe care ruleaza sistemul de operare Android.

  • "Nokia X este bazat pe sistemul de operare Android la care au fost inlocuite serviciile de localizare, notificare si de plati ale Google cu cele ale Nokia. De la lansarea din luna februarie din Barcelona am testat peste o suta de mii de aplicatii Android pentru compatibilitatea cu Nokia X. 75% dintre aplicatii au functionat nemodificate pe Nokia X si doar 25% au avut nevoie de modificari minore", au spus marti oficialii Nokia.

Dezvoltatorii de aplicatii Android pot sa-si incarce aplicatiile pe site-ul Nokia unde in mod automat este verificata compatibilitatea acestora cu Nokia X, iar daca raspunsul este pozitiv aplicatiile pot fi publicate imediat pe Nokia Store.

Daca sunt aplicatii care nu se gasesc inca pe Nokia Store din cauza timpului scurt scurs de la lansarea pe piata utilizatorii au la dispozitie si alte peste 20 de magazine de aplicatii, au mai spus oficialii Nokia.

DEMO Ce stie sa faca Nokia X:

Potrivit acestora, celelalte doua terminale mai avansate, Nokia X+ si XL, vor fi puse in vanzare in Romania la preturi incepand de la 99 euro si 109 euro, cel mai probabil din luna mai din acest an.

Smartphone-urile din familia Nokia X dispun de două ecrane: cel principal, cu un design proaspăt, bazat pe tile-uri şi Fastlane. Fastlane înregistrează în mod dinamic modul în care oamenii îşi folosesc telefonul zi de zi, capturând lucrurile cele mai importante: utilizatorii pot accesa Fastlane printr-un singur gest swipe din ecranul principal şi pot vizualiza activitatea lor recentă şi comuta rapid între aplicaţiile lor preferate.

Citeste si:VIDEO MWC 2014: Nokia a prezentat primele sale smartphone-uri cu sistem de operare Android