Deutsche Telekom a obtinut marti, 15 aprilie, avizul Comisiei Europene pentru achizitia GTS Central Europe, care opereaza retele de fibra optica si in Romania, a anuntat grupul german, care in Romania controleaza Romtelecom si Cosmote. Tranzactia, in valoare de 546 milioane de euro, a fost anuntata in noiembrie 2013 si va fi finalizata in urmatoarele saptamani.

Deutsche Telekom, sediul central din BonnFoto: Deutsche Telekom
  • 'Suntem incantati ca putem finaliza tranzactia si incepe integrarea GTS. Totul se potriveste perfect in strategia noastra de a dezvolta o retea pan-europeana si a intari pozitia noastra in randul clientilor business si a multinationalelor', a declarat Claudia Nemat, membru in boardul Deutsche Telekom (DT), care raspunde de afacerile gigantului german din Europa.

GTS Central Europe este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa centrala si de Est. GTS detine si opereaza retele extinse de fibra optica si centre de date in Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia si are un portofoliu de servicii axat pe clientii companii.

In 2013, GTS a obtinut venituri de 337 milioane de euro si un EBITDA de 88 milioane euro, excluzand activele din Slovacia pe care GTS le va pastra ca parte a acestei tranzactii.

In Romania, GTS Telecom are 130 de angajati, iar in 2013 a inregistrat o crestere de 12% a profitului EBITDA, la 5,68 milioane de euro, fata de anul precedent. Cifra de afaceri a companiei s-a mentinut constanta, la 19,24 milioane de euro. Anul trecut, compania a facut investitii de peste 600.000 de euro in extinderea centrului de date din Bucuresti si in infrastructura cloud 'Infrastructure as a Service' (IaaS).

DT cumpara GTS de la un consortiu de fonduri internationale, printre care Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital si M/C Partners, care au investit in companie in ultimii sase ani.