Cosmote, al treilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat marti ca a inceput sa vanda Nokia X, primul si cel mai ieftin smartphone Nokia cu sistem de operare Android, la preturi de 89 de lei impreuna cu un abonament de 15 euro pentru 2 ani. Terminalul este Dual SIM (permite comutarea intre cartelele SIM), are procesor Qualcomm Snapdragon Dual Core, ecran de 4 inch si camera foto de 3 MP si combina serviciile Nokia si Microsoft cu accesul la sute de mii de aplicatii Android disponibile in Nokia Store si alte peste 20 de magazine de aplicatii.

Nokia XFoto: Hotnews
  • "Nokia X Dual SIM este disponibil în magazinele COSMOTE, Romtelecom şi Germanos la prețul de 89 lei împreună cu abonamentul COSMOTE Free M pe 24 de luni, care, pentru 15 euro pe lună (TVA inclus), oferă 250 de minute naționale și internaționale în Zona 1, 250 de SMS-uri naționale, nelimitat minute în rețea și în Romtelecom, SMS-uri în rețea, precum și trafic de date (viteza scade după depășirea traficului recomandat de 250 MB). Smartphone-ul este, de asemenea, disponibil și fără contract la prețul de 499 lei", se arata in comunicatul operatorului.

Nokia a prezentat la sfarsitul lunii februarie din acest an in cadrul Congresului mondial de tehnologie mobila din Barcelona, Nokia X, primele sale smartphone-uri pe care ruleaza sistemul de operare Android.

In Romania, Nokia a prezentat acest terminal la inceputul lunii trecute si primul operator care a pus in vanzare acest telefon a fost Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila.

Astfel, Orange vinde acest terminal la un pret de 0 euro impreuna cu abonament Pantera de 19 euro pentru 2 ani sau cu 9 euro impreuna cu abonament de 16 euro pe 2 ani (abonament care include minute nelimitate in retea, 350 minute nationale si internationale, SMS-uri nelimitate in retea, SMS nationale nelimitate, 500 MB inclus, acces nelimitat la m.orange.ro si apeluri si mesaje gratuite prin aplicatia Libon).

Pentru detalii despre Nokia X in Romania citeste si:VIDEO Nokia X - cum arata cel mai ieftin smartphone Nokia cu sistem de operare Android

Microsoft a finalizat achizitia Nokia Devices and Services

Microsoft a anuntat pe 25 aprilie finalizarea achizitiei Nokia Devices and Services, preluarea fiind aprobata de investitorii Nokia, precum si de autoritatile de reglementare din intreaga lume. 30.000 de angajati Nokia sunt transferati la Microsoft care insa nu va prelua si fabricile din Coreea de Sud si India. Satya Nadella, cel care conduce din februarie Microsoft, isi pune sperantele in noul Windows Phone 8.1 si spera ca sistemul de operare mobil va continua ritmul de crestere alert.

Microsoft a batut palma in 2013 pentru a prelua divizia de telefonie mobila a Nokia, suma finala fiind de 5,44 miliarde euro. Microsoft spera ca Windows Phone isi va creste cota de piata de la cele 3% din prezent, Android si iOS avand 96% dintre cele 290 de milioane de smartphone-uri vandute pe plan mondial in ultimul trimestru din 2013.