AT&T, al doilea mare operator de telefonie mobila din SUA, este in negocieri avansate pentru a cumpara cel mai mare furnizor american de servicii TV prin satelit DirecTV pentru aproape 50 miliarde de dolari si ar putea fi finalizata in urmatoarele saptamani, au declarat luni pentru Bloomberg surse apropiate procesului. Informatii pe surse despre aceasta posibila tranzactie au fost publicat luni si de Reuters.

Managementul DirecTV, cel mai mare furnizor de servicii TV prin satelit, va continua sa conduca aceasta companie ca divizie a AT&T, potrivit surselor Bloomberg. Mike White, directorul executiv al AT&T, intentioneaza sa se retraga dupa 2015, au spus sursele.

La un pret de 95 de dolari pe actiune, DirecTV ar valora peste 48 miliarde de dolari, dar nu exista inca un acord final in privinta valoarii tranzactiei si termenii ar putea fi schimbati, au precizat sursele Reuters care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Informatiile vin in contextul in care, in piata americana, Comcast Corp a propus achizitia cu 45 miliarde dolari a Time Warner Cable.

Problema cu toate aceste tranzactii este daca vor primi avizul autoritatilor de reglementare. Propusa achizitie a Time Warner Cable nu a fost inca aprobata, o fuziune intre DirecTV si Dish Network Corp. (DISH) a fost blocata acum mai bine de zece ani, iar AT&T a trebuit sa renunte la achizitia T-Mobile USA in urma opozitiei autoritatilor de reglementare, scrie Bloomberg.