UPDATE La solicitarea ministrului Cotovelea, intreaga echipa de management a Postei Romane a renuntat la salariile compensatorii din contractul individual de munca

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 19 mai 2014, 12:38 Economie | Telecom


Dan Nica si Razvan Cotovelea
Foto: Hotnews
UPDATE Ora 19.00 - La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, intreaga echipa de management a Postei Romane - directorii executivi si directorii - a anuntat luni, pana la finalului programului de activitate, ca renunta benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii. Raspunsul pozitiv al intregii echipe manageriale este in concordanta cu strategia de dezvoltare si privatizare a companiei, dovada a solidaritatii si respectului acesteia fata de angajatii companiei. "Apreciez decizia intregii echipe de management. Ea reprezinta clar alinierea la obiectivele strategice ale companiei", a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

Initial, se anuntase ca 'intreaga echipa de management a Postei Romane - directorii executivi si directorii - a renuntat benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM), ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii', dar ulterior Ministerul pentru Societatea Informationala a dat luni o erata la comunicat, precizand ca "o parte dintre reprezentantii echipei de management a Postei Romane - directori executivi si directori - au anuntat ca renunta" la aceste compensatii, respectiv cinci directori. "Asteptam in continuare deciziile celorlalti directori din Posta Romana care nu ne-au comunicat inca in scris hotararea lor", precizeaza ministrul Razvan Cotovelea.
UPDATE Ministerul a revenit, luni, asupra declaratiilor anterioare, cu urmatoarele precizari:

"La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, o parte dintre reprezentantii echipei de management a Postei Romane - directori executivi si directori - au anuntat ca renunta benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM), ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii. (...)

Astazi, pana la ora 12.00, echipa de management compusa din Alexandru Petrescu - director executiv si, presedintele Comisiei de Privatizare, Rares Stanciu - director executiv - , Andrei Stanescu, Ciprian Bolos si Gabriel Dumitru - directori in cadrul Companiei Nationale Posta Romana si-a comunicat in scris optiunea de a renunta la clauza ce reglementa plata salariilor compensatorii din contractul individual de munca", se arata in erata la comunicatul de presa transmis anterior de Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

Ministrul Cotovelea este de asemenea citat cu urmatoarea declaratie: "Asteptam in continuare deciziile celorlalti directori din Posta Romana care nu ne-au comunicat inca in scris hotararea lor. De asemenea, AGA asteapta finalizarea reuniunii Consiliului de Administratie".

 • "Raspunsul pozitiv al echipei manageriale este in concordanta cu strategia de dezvoltare si privatizare a companiei, dovada a solidaritatii si respectului acesteia fata de angajatii companiei. In acest sens, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a solicitat prin reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor Postei Romane (AGA) organizarea, in cursul zilei de astazi, in regim de urgenta, a unui Consiliu de Administratie care sa operationalizeze deciziile echipei de management si sa ia masurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare", se arata in comunicatul Ministerului.

In comunicat se mai precizeaza ca "MSI respecta si apreciaza eforturile facute in acesti ani grei de catre angajatii Postei Romane si incurajeaza bonificatiile doar in functie de performanta, corelat cu vechimea in munca, in contextul finalizarii cu succes a privatizarii acestei societati si al evolutiei sale financiare ascendente in acest an.

 • "Apreciez in mod deosebit sprijinul clar obtinut din partea echipei manageriale. Aceasta decizie unica in istoria recenta a conducerii unei societati nationale este o dovada de solidaritate si respect fata de angajatii companiei. Ea este convergenta cu principii precum dialogul social, consultarea constructiva cu sindicatele si transparenta in actul de management. Obiectivul nostru asumat este realizarea cu succes a privatizarii Postei Romane. Va fi un proces dificil, dar care nu poate avea decat succes cata vreme AGA, echipa manageriala, Consiulul de Administratie (CA), sindicatele si toti angajatii societatii vor avea o viziune si o actiune comuna. Sa ne concentram deci pe relansarea procesului de privatizare si pe continuarea masurilor de eficientizare a companiei. Posta Romana are de sase luni profit operational si cred ca exista premisele sa continue in acelasi ritm", a precizat ministrul Razvan Cotovelea.

Posta Romana a anuntat luni, 19 mai, ca "in urma negocierii cu liderii sindicali, s-au identificat solutii pentru rezolvarea majoritatii revendicarilor sindicale, si ca "negocierile privind revendicarile de natura salariala s-au apropiat de identificarea unei solutii corecte". Peste 85% dintre postasi au un venit lunar net intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse), potrivit sindicalistilor.

Ministrul Razvan Cotovelea a cerut directorilor din Posta sa renunte benevol si din respect pana luni 19 mai 2014, ora 12.00,  la orice clauze din contractul individual de munca (CIM) care reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii, dupa ce HotNews.ro a prezentat vineri, 16 mai, un document care arata ca Rosita Alexe, directorul executiv juridic al Postei va primi 30 de salarii compensatorii, respectiv aproape 60.000 de euro in urma incetarii raporturilor de munca in companie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2050 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  director juridic vs sef oficiu juridic (Luni, 19 mai 2014, 12:53)

  GeorgeT [utilizator]

  De obicei auzeam de un Oficiu Juridic nu Directie juridica. De ca ar avea nevoie Posta de o intreaga directie juridica , cu director si adjuncti samd.
  Oare citi juristi lucreaza in directia juridica a postei romane ?
  Nu ar fi mai economic sa contracteze servicii juridice in locul unei directii juridice permanente.
  Zic si eu dar sunt in necunostinta de cauza, deci poate gresesc.
  • 0 (0 voturi)    
   Mai bine mai tarziu... (Luni, 19 mai 2014, 13:32)

   DaniAndi [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

   Decat niciodata.
 • 0 (0 voturi)    
  Amuzante comunicatele. (Luni, 19 mai 2014, 22:54)

  Mihail_AD [utilizator]

  Pe primul îl vor fi scris dinainte, dar n-are importanță.
  Cinci e suficient. Restul nu contează. Oricum vor zbura. Se face, astfel, loc pentru "ai noștri".

  Care o fi, totuși, numărul total de manageri?
  Nu de alta, dar s-ar putea ca factorii poștali să afle că au devenit și ei, peste noapte, niște directorași executivi.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by