AT&T, al doilea mare operator de telefonie mobila din SUA, va cumpara cu 48,5 miliarde de dolari - in cash si actiuni - cel mai mare furnizor american de servicii TV prin satelit, DirecTV, au anuntat duminica cele doua companii. Incluzand si datoriile nete ale DirecTV, valoarea toatala a tranzactiei se ridica la 67,1 miliarde de dolari. DirecTV este al doilea mare proprietar de spatii media din lume dupa Google, potrivit unui clasament recent realizat de reteaua ZenithOptimedia. Fuziunea cu DirecTV, liderul pietei americane de servicii TV prin satelit, cu 20 de milioane de abonati, ii va permite AT&T sa ofere pachete de servicii cu telefonie mobila si fixa, internet broadband si televiziune.

Se estimeaza ca tranzactie se va incheia in aproximativ un an de zile.

Reuters noteaza ca AT&T si DirecTV au facut acest anunt la cateva luni dupa ce Comcast Corp a oferit 45 miliarde de dolari pe Time Warner Cable Inc, tranzactie care ar crea cel mai mare operator de comunicatii prin cablu si cel mai furnizor de internet fix de pe piata americana. Tranzactia dintre Comcast Corp si Time Warner Cable asteapta inca avizul autoritatilor de reglementare.

DirecTV are aproximativ 18 milioane de clienti in America Latina si pentru a obtine mai usor acordul autoritatilor locale de reglementare, AT&T a anuntat ca isi va vinde participatia de 8% din actiunile detinute la America Movil, operator detinut de Carlos Slim, participatie care ar valora aproape 5 miliarde de dolari.