Avem un spatiu extrem de redus bugetar prin care putem sa crestem salariile celor de la Posta Romana, dar speram sa avem o crestere in etape in termeni reali cuprinsa intre 80 si 120 de lei, a declarat marti Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala (MSI). Ministrul a spus ca trebuie facut o analiza impreuna cu sindicalistii deoarece nu exista capacitatea de a creste imediat salariile celor 27.000 de angajati ai Postei Romane.

  • "Efortul de a disponibiliza 4500 de angajati anul trecut a dus impreuna cu plecarea naturala din companie a unor angajati la realizarea de profit operational in Posta Romana. Noi daca venim acum si crestem salariile pt cei 27.000 de oameni fara a avea grija de sanatatea acestei companii, ne ducem cu ea direct in insolventa", a declarat marti Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.

Posta Romana a anuntat luni, 19 mai, ca "in urma negocierii cu liderii sindicali, s-au identificat solutii pentru rezolvarea majoritatii revendicarilor sindicale, si ca "negocierile privind revendicarile de natura salariala s-au apropiat de identificarea unei solutii corecte". Peste 85% dintre postasi au un venit lunar net intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse), potrivit sindicalistilor.

In cadrul protestelor recente ale postasilor, sindicalistii au cerut acordarea unei cresteri salariale, egala cu echivalentul inflatiei, in suma fixa, tuturor salariatilor, incepand cu data de 1 iunie 2014.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de 5.687 unitati postale, cu acoperire nationala avand 27.305 angajati.