RCS&RDS va introduce in curand pe Digi Online, platforma proprie de continut TV pentru smartphone, tableta si PC, o sectiune cu canalul Digi Film si, ulterior, inca o sectiune in care clientii vor putea viziona filme Video On Demand, a anuntat marti Valenti Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS. Canalul de filme va fi disponibil in anumite conditii pentru abonatii care beneficiaza deja de Digi Film pe cablu si satelit, iar colectia de filme Video On Demand va putea fi accesata cu plata pe film, a mai precizat Popoviciu, in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.

DigiOnlineFoto: RCS-RDS

Conform informatiilor comunicate vineri, 13 decembrie 2013, de catre RCS&RDS, "accesarea continutului platformei Digi Online se face pe baza unui cont pe care utilizatorii trebuie sa il creeze in contul lor de client de pe www.rcs-rds.ro .

Aplicatia poate fi descarcata din Google Play Store - pentru echipamentele cu sistem de operare minim Android 4.0 si din App Store - pentru echipamentele Apple minim iPhone 4 si iPad 2. In viitorul apropiat, Digi Online va fi disponibil atat pe site-ul www.digi-online.ro , precum si pe dispozitive mobile cu sistem de operare Windows".

Principalul rival pe piata de cablu, UPC, a introdus vineri, 13 decembrie 2013, accesul la serviciul video on demand HBO GO, prin care clientii pot accesa online peste 1500 de ore de continut HBO (seriale, productii originale, filme, documentare, programe speciale), pe PC, smart TV, laptop, tableta sau smartphone.

Trebuie amintit ca al doilea mare operator de servicii TV, Romtelecom, si-a lansat Dolce TV, propria platforma de televiziune pe internet, in luna martie 2011. De asemenea, acest operator a introdus serviciul HBO GO inca din luna aprilie 2012.

Citeste si: RCS&RDS va lansa sambata propria platforma online de televiziune Digi Online/UPC a introdus serviciul video on demand HBO GO