LG Electronics a prezentat marti seara noul smartphone varf de gama - G3 - bazat pe o tehnologie inovatoare Laser Auto Focus, care permite camerei foto de 13 MP captarea de imagini deosebit de clare intr-o fractiune de secunda, prin masurarea distantei dintre subiect si aparatul de fotografiat cu ajutorul unui fascicul laser. Terminalul are un ecran Quad HD de 5,5 inch (14 cm) cu o rezolutie de aproape doua ori mai mare decat cea a unuia Full HD. LG s-a situat anul trecut pe locul patru in topul producatorilor cu cele mai multe vanzari de smartphone-uri.

G3, noul varf de gama al LGFoto: LG Electronics

VIDEO G3 - noul varf de gama al LG Electronics:

G3 dispune de un ecrean Quad HD IPS de 5,5 inch (14 cm) cu o densitate de 538 pixeli pe inch, mai mare decat a predecesorului G2 dar si fata de varful de gama Samsung Galaxy S5 (432 ppi), potrivit BBC.Pe de alta parte, camera principala de 13 MP este mai slaba decat a Galaxy S5, care dispune de un senzor de 16 MP. De asemenea, nu este nici rezistent la apa, cum este S5.

Alte detalii tehnice: G3 are un procesor Quad-Core Qualcomm Snapdragon 801 tactat pana la 2.5 Ghz, 2/3GB de RAM. In ceea ce priveste spatiul de stocare, este disponibil in variante de 16 GB si de 32 GB, dar ofera posibilitatea extinderii prin card micro SD pana la 128 GB. Telefonul dispune de o baterie de 3000 mAh, care poate fi scoasa si schimbata.

Sistemul de operare este Android 4.4.2 KitKat. Terminalul cantareste 149 de grame, avand o inaltime de 146,3 mm, o latime de 74,6 mm si o grosime de 8,9 mm. Mai multe detalii in comunicatul oficial al LG Electronics.

  • "Telefoane sunt din ce in ce mai greu de identificat doar dupa felul in care arata. Un dispozitiv trebuie sa aiba anumite caracteristici remarcabile, astfel incat atunci cand un consumator merge intr-un magazin, vanzatorul sa-i poata explica ceea ce il face diferit de alte smartphone-uri. Va fi in continuare o lupta dificila pentru LG, in special din cauza bugetelor mai mari de marketing pe care le au Samsung, Apple si Sony", a declarat pentru BBC, Jasdeep Badyal expert in cadrul firmei de consultanta in telecom CCS Insight.

LG aprpape ca si-a dublat vanzarile de smartphone-uri anul trecut, de la 2,6 milioane smartphone-uri vandute in 2012 la 4,6 milioane terminale vandute in 2013, potrivit datelor Gartner.

Pe de alta parte, in aceasi perioada cota de piata a producatorului sud-coreean a crescut de la 3,8% pana la doar 4,8%, ramanand in continuare pe locul patru la nivel mondial in topul producatorilor cu cele mai multe vanzari de smartphone-uri, dupa Samsung, Apple si Huawei.

Terminalul a inceput sa fie vandut incepand de miercuri, 28 mai, in Coreea de Sud, la un pret de aproape 880 dolari, potrivit Reuters.