Nikolai Beckers, seful Romtelecom si Cosmote, le-a transmis saptamana trecuta angajatilor ca la nivelul Consiliului de Administratie a fost aprobata implementarea proiectului de servicii suport integrate, ce presupune transferarea structurilor de Intretinere Retea Pasiva, respectiv Monitorizare si Operare Retea Fixa si Mobila catre un furnizor extern, optiunea vizata fiind Ericsson, potrivit unei note interne obtinute de HotNews.ro. La solicitarea HotNews.ro, oficialii celor doua companii au confirmat ca au intrat in discutie cu Ericsson pentru un parteneriat in aceasta directie, companie selectata in urma unei licitatii la care au participat jucatori importanti de pe piata locala si internationala de telecomunicatii.

Nikolai Beckers, noul sef Romtelecom si CosmoteFoto: Hotnews

Nikolai Beckers a comunicat joi, 29 mai, angajatilor ca la nivelul Consiliului de Administratie a fost aprobata implementarea proiectului de servicii suport integrate, ceea ce inseamna redefinirea structurii Directiei Executive Operatiuni & Tehnologie Romania.

  • "Structurile intretinere Retea Pasiva, respectiv Monitorizare si Operare Retea Fixa si Mobila urmeaza sa fie transferate catre un furnizor extern. Optiunea vizata pentru acest parteneriat este unul dintre furnizorii de top de pe segmentul de servicii de suport integrate si servicii IT&C, Ericsson", se arata intr-o informare interna obtinuta de HotNews.ro.

Contactati de HotNews.ro, pentru detalii privind demararea acestui proiect si a numarului de angajati afectati, reprezentantii Romtelecom si Cosmote Romania au comunicat luni, 2 iunie, urmatoarele:

  • "Romtelecom si COSMOTE Romania au optat pentru un model de afaceri ce presupune Servicii de Suport Integrate in structurile organizationale de Operatiuni si Mentenanta. Ca urmare a acestei decizii, unitatile de afaceri Intretinere Retea Pasiva, Monitorizare si Operare Retea Fixa si Mobila vor fi transferate catre un partener extern.
  • Acest partener extern a fost selectat ca rezultat al unei licitatii organizate de catre cele doua companii, proces la care au participat jucatori importanti de pe piata locala si internationala de telecomunicatii. Ca urmare a acestei licitatii, cele doua companii au intrat in discutie cu Ericsson pentru a agrea un parteneriat pe acest proiect cheie.
  • La acest moment, nu suntem in pozitia de a oferi mai multe detalii. Vom reveni cu mai multe informatii atunci cand acestea vor fi disponibile".

UPDATE Oficialii Romtelecom si Cosmote Romania au precizat pentru HotNews.ro ca procesul de externalizare vizeaza aproximativ 750 de angajati

Amintim ca in 2010 aproximativ 400 angajati ai Romtelecom care activau in departamentele de comutatie si electroalimentare au fost transferati catre Ericsson, in urma incheierii unui acord de externalizare de servicii semnat intre cele doua companii.

Romtelecom si Cosmote au avut anul trecut venituri cumulate de peste 1,05 miliarde euro. Mai exact, veniturile Romtelecom au fost de peste 609 milioane euro anul trecut, iar cele ale Cosmote Romania s-au situat la nivelul de 458 milioane euro, ambele companii avand scaderi usoare fata de 2012, arata raportul financiar al OTE Veniturile totale ale grupului OTE au scazut cu 6%, de la 4,33 miliarde euro, la 4,05 miliarde euro.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%.

Grupul elen OTE controleaza in Romania companiile Cosmote si Romtelecom. Grupul german de comunicatii Deutsche Telekom este actionarul majoritar al OTE cu o participatie de 40% din actiuni.