17 candidaturi au fost admise in cadrul procedurii de selectie pentru cinci functii care se vor vacanta in cadrul Plenului Consiliului Concurentei, potrivit unui anunt publicat pe site-ul autoritatii in 30 mai 2014. Procedura vizeaza un post de presedinte, doua de vicepresedinte si doua de consilieri de concurenta, mandatele fiind cu exceptia unui post de vicepresedinte, pentru o perioada de 5 ani. Contactat de HotNews.ro, Bogdan Chiritoiu, actualul presedinte al Consiliului Concurentei, a declarat ca si-a depus candidatura pentru inca un mandat la sefia autoritatii.

Bogdan ChiritoiuFoto: Hotnews

"Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat la presedintia Consiliului Concurentei. Plenul Consiliului Concurentei are 7 membri, iar 5 posturi se vor vacanta. Alti doi consilieri isi continua mandatul. 17 candidaturi au fost admise de Comisia de verificare a candidaturilor. Nu este nici o functie pentru care sa fie o singura candidatura depusa. Consiliul Consultativ va analiza candidaturile admise si va propune saptamana viitoare Guvernului cate o singura candidatura pentru fiecare din cele 5 posturi. Dupa avizul Guvernului, urmeaza audierile in Parlament si apoi numirea celor alesi de catre Presaedintele Romaniei", a declarat pentru HotNews.ro Bogdan Chiritoiu, actualul presedinte al Consiliului Concurentei.

Procedura de selectie cuprinde urmatoarele etape:

  • - Verificarea dosarelor de inscriere din punct de vedere al indeplinirii conditiilor de numire prevazute de Legea Concurentei nr. 21/1996, republicata. Candidatii a caror candidatura a fost respinsa pot depune contestatie in termen de 2 zile calendaristice de la data comunicarii, respectiv afisarii rezultatelor.
  • - Sustinerea unui interviu in fata membrilor Colegiului Consultativ, de catre candidatii a caror candidatura a fost admisa. Data sustinerii interviului va fi stabilita imediat dupa solutionarea contestatiilor si va fi comunicata, sub orice forma, candidatilor admisi. Neprezentarea la interviu atrage invalidarea respectivei candidaturi.
  • - Desemnarea, prin vot secret, a candidatilor in cadrul sedintei Colegiului Consultativ.
  • - Dupa finalizarea procedurii de desemnare, candidatii selectati vor fi propusi pentru a fi numiti membri ai Consiliului Concurentei. In conformitate cu art. 15 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, numirea membrilor Plenului Consiliului Concurentei se realizeaza de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, cu avizul Guvernului si dupa audierea candidatilor in comisiile de specialitate ale Parlamentului.