​Gigantul american Amazon a invitat presa la un eveniment de lansare pe 18 iunie, fara insa a spune ce se va intampla. De saptamani bune presa speculeaza si zvonurile devin tot mai vocale pe tema unui smartphone cu ecran 3D. Ca si in cazul e-reader-elor si tabletelor Amazon, e de asteptat ca marja de profit/unitate sa fie mica la smartphone, compania contand pe faptul ca userii vor cumpara apoi continut.

Se vorbeste de aproape doi ani despre un smartphone Amazon, dar lansarea nu a fost niciodata mai aproape ca acum. Presa americana a fost invitata la un eveniment pe 18 iunie, la Seattle, iar subiectul pare sa fie un smartphone cu ecran 3D la care "adancimea" imaginii sa fie perceputa fara ochelari speciali, noteaza AFP.

PC Advisor relateaza subiectul si scrie ca e foarte posibil sa vedem un smartphone cu ecran de 4,7 inch, procesor Qualcomm Snapdragon, 2 GB de RAM si rezolutie 720p HD. Efectul 3D vine de la patru camere video plasate cate una pe fiecare colt al fetei telefonului, camere care urmaresc miscarile retinei celui care foloseste telefonul.

E de asteptat ca telefonul sa aiba interfata 3D in care icon-urile isi schimba forma in functie de cum este tinut telefonul, putand fi vizualizate si produse in format 3D de pe Amazon. Sursele spun ca pe spate va exista o camera de 13 MP, iar cea principala de pe fata va avea 12 MP.

Si sistemul de operare Fire OS - prezent pe tableta Fire - va trebui modificat pentru aplicatiile de apelare si mesagerie. Ca pret, smartphone-ul se va integra cel mai probabil in gama medie, profitul urmand sa vina din cumpararea de continut de pe Amazon de catre cei care detin telefonul.