Noul Consiliu de Administratie (CA) interimar al Postei Romane a votat marti seara numirea lui Ludwik Sobolewski (directorul general al BVB) ca presedinte al CA si a lui Alexandru Petrescu in functia de director general al Postei, in locul lui Ion Smeeianu, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. Din noul Consiliu de Administratie fac parte: Ludwik Sobolewski (directorul general al BVB), Dante Stein (presedinte al Consiliului de Administratie Tarom si fost consilier onorific al premierului), Alexandru Petrescu (fostul presedinte al comisiei de privatizare din Posta Romana), Rodica Bizdoaca (fost manager la Oracle si IBM), Sorin Dita, Benoit Plesca si Adrian Cighi (reprezentantul Fondul Proprietatea), potrivit surselor. Ministerul pentru Societatea Informationala, prin care statul detine 75% din Posta Romana, nu a facut pana acum nici un anunt in aceasta privinta.

Alexandru PetrescuFoto: Profil LinkedIn

Surse guvernamentale au declarat marti seara catre Agerpres ca: 'la această oră se desfășoară prima ședință a noului Consiliului de Administrație, care discută înlocuirea lui Ion Smeeianu în funcția de director general și numirea unui interimar, cel mai probabil în persoana lui Alexandru Petrescu".

Contactat astazi, 11 iunie, de HotNews.ro, Ion Smeeianu, actualul director general al Postei a declarat doar: 'Multumesc. La revedere'.

Surse apropiate procesului au declarat inca de vineri pentru HotNews.ro ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) din Posta Romana a decis demiterea lui Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, precum si a reprezentantilor statului in Consiliul de Administratie al Postei Romane. Aceleasi surse au declarat ca Ion Smeeianu va fi inlocuit cu Alexandru Petrescu. Potrivit Ziuanews.ro, Alexandru Petrescu este fostul preşedintele al comisiei de pregătire şi monitorizare - privatizare a companiei, demis de Smeeianu, deoarece îl considera incomod.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat in urma cu o zi ca nu stie daca in prezent mai este in functiune Consiliul de Administratie al Postei Romane, subliniind faptul ca a fost plecat in perioada 5-6 iunie, la Luxemburg la reuniunea Consiliului UE.

  • "Stiu insa ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a ajuns la concluzia ca toti membrii Consiliului de Administratie (CA) in afara de reprezentantul Fondului Proprietatea (FP) vor fi revocati urmand sa fie numit un Consiliu de Administratie interimar si acesta va lua o decizie - ramane cu domnul Ion Smeeianu sau alege un alt director general interimar.

Cotovelea a facut aceste declaratii in conditiile in care reprezentantii statului in AGA nu aveau cum sa decida revocarea membrilor Consiliului de Administratie din Posta Romana fara mandat din partea sa.

Ministrul a admis marti ca a fost informat in tot acest timp cat a lipsit din tara despre schimbarile din Posta Romana.

  • "Am stiut, dar nu mi se pare firesc ca prin comunicari pe telefon, mail si cum am comunicat eu cu colegii mei sa vin si sa iau o pozitie oficiala apropos de ce se intampla acum, mai ales ca nu s-a intamplat in acest moment. Deci de facto si de jure pana azi dimineata (n.a marti, 10 iunie) cand am vorbit eu cu colegii mei nu se intamplase nimic. Nu se schimbase Consiliul de Administratie (CA), nu se revocase. De fapt este revocare si numire a unui Consiliu de Administratie interimar. Este in plin proces. Eu nu pot sa ma asez cu ei la masa. Exista AGA, care legal ia aceste decizii. (...) Stiu insa ca AGA a ajuns la concluzia ca toti in afara de reprezentantul Fondului Proprietatea (FP) vor fi revocati urmand sa fie numit un CA interimar, urmand ca acesta sa ia o decizie - ramane cu dl Smeeianu sau alege un alt director general interimar", a declarat initial Ministrul Razvan Cotovelea, jurnalistilor HotNews.ro, Mediafax si Agerpres care i-au cerut explicatii referitor la informatiile pe surse aparute vineri potrivit carora directorul general si membrii Consiliului de Administratie al Postei ar fi fost demisi.

Citeste si: Ministrul Cotovelea, intrebat daca mai este in functie Consiliul de Administratie de la Posta Romana: Eu cred ca nu mai este, dar nu sunt sigur. Stiu insa ca AGA a ajuns la concluzia ca toti in afara de reprezentantul Fondului Proprietatea vor fi revocati

HotNews.ro a adresat intrebari catre Ministerul pentru Societatea Informationala, prin care statul controleaza 75% din actiunile Postei Romane, dar pana la acest moment institutia nu a facut nici un anunt privind aceste schimbari din Posta Romana despre care presa scrie inca de saptamana trecuta pe baza unor informatii din diverse surse apropiate procesului.