​"In niciun moment pe parcursul itinerariului meu profesional, in functiile detinute in Romania sau in Europa, valentele mele, profesionale sau politice, nu au avut elemente de complementaritate sau sustinere reciproca", a precizat pentru HotNews.ro Alexandru Petrescu, noul director general interimar al Postei Romane si vicepresedinte al PSD Diaspora. Acesta a mai subliniat ca este si membru al Consiliului de Supraveghere al CFR Calatori, numit de catre AGA in vara anului 2013, in urma unui proces de selectie organizat de catre PWC Romania in conformitate cu reglementarile OUG 109.

Alexandru Petrescu, directorul Postei RomaneFoto: Posta Romana
  • "Propun un exercitiu de gandire necircumscris politicii cotidiene, in care putem disocia calitatea de manager fata de responsabilitatea data de pozitia de membru al unui partid politic. In niciun moment pe parcursul itinerariului meu profesional, in functiile detinute in Romania sau in Europa,  valentele mele, profesionale sau politice, nu au avut elemente de complementaritate sau sustinere reciproca. Incurajez specialistii romani, din orice domeniu profesional, educati si instruiti in diaspora, atunci cand au ocazia, sa se implice in proiecte economice sau politice ce pot genera plus valoare pentru tara. Amprenta lor profesionala rezultata din sistemul meritocratic din care provin poate determina ireversibil schimbarea in bine in Romania", a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Petrescu.

Precizarile acestuia vin dupa ce HotNews.ro a semnalat luni, 16 iunie, faptul ca politicul isi pastreaza influenta asupra conducerii companiilor de stat, in pofida implementarii managementului privat in aceste companii.

Membrii Consiliului de Administratie si directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, selectati conform OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, au fost revocati in aceasta luna. La momentul numirii, Smeeianu era membru PSD Braila, lucru neinterzis prin lege. Actionarii au numit acum un Consiliu de Administratie provizoriu care va renegocia cu sindicalistii si care l-a ales ca director general interimar pe Alexandru Petrescu, anterior Director Executiv al companiei si care este vicepresedinte al PSD Diaspora.

In declaratia de interese a lui Alexandru Petrescu apare faptul ca a fost numit membru in Consiliul de Administratie al CFR Calatori in data de 9 august 2013. In prezent, conform datelor CFR Calatori, Petrescu se numara printre membrii Consiliului de Supraveghere al companiei, numiti de AGA in 16.04. 2014, in conditiile in care autoritatile au decis trecerea de la un Consiliu de Administratie la un Consiliu de Supraveghere pentru conducerea acestei companii de stat.

Alexandru Petrescu, noul director general interimar al Postei Romane, a detinut in ultimii doi ani pozitia de director executiv al Postei Romane, fiind si presedinte al Comisiei de Privatizare. Petrescu este licentiat in economie la University of Wales, fiind specializat in Business Administration. La Londra a detinut mai multe pozitii de conducere in sistemul financiar-bancar din Regatul Unit. Are dubla cetatenie, romana si britanica si este membru de mai multi ani al Partidului Laburist.