​Gigantul american Amazon a lansat miercuri seara primul sau smartphone, un model cu ecran de 4,7 inci si interfata 3D. Smartphone-ul se va lansa in SUA pe 25 iulie cu un pret de 649 dolari "la liber" sau 199 dolari cu abonament pe doi ani. Ca si in cazul tabletelor, Amazon spera sa obtina "grosul" veniturilor din continutul pe care clientii il vor cumpara de pe magazinul online.

Amazon Fire smartphoneFoto: Amazon

Retailerul Amazon a prezentat la Seattle Fire Phone, primul sau smartphone, terminal ce dispune de ecran de 4,7 inci, procesor Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la 2.2GHz, 2 GB RAM si camera de 13 MP pe spate.

O caracteristica speciala tine de interfata '3D" numita "perspectiva dinamica" de companie, intefata care permite utilizatorilor sa perceapa "adancimea imaginilor. Efectul 3D vine de la patru camere video plasate cate una pe fiecare colt al fetei telefonului, camere care urmaresc miscarile capului celui care foloseste telefonul, iar obiectele de pe ecran se misca in functie de locul unde se uita cel care foloseste dispozitivul.

Ca exemplu, compania spune ca oamenii pot vedea din diverse unghiuri produse de pe amazon.com, iar pentru a trece la alta produs trebuie doar sa incline telefonul.

Un alt element important incorporat in primul smartphone al gigantului american tine de aplicatia Firefly care poate scana diverse lucruri din jur si poate fi activata printr-un buton dedicat. Firefly poate fi folosita pentru a scana coduri de bare, pentru a recunoaste numere de telefon, carti, picturi sau produse, ceva in genul Goggles.

In plus, are si functii stil Shazam, putand fi instant recunoscute melodii sau fragmente de emisiuni. Ideea aplicatiei este ca telefonul sa capteze multe elemente din mediul inconjurator si sa-l ajute pe utilizator sa afle mult mai repede diverse lucruri, dar mai ales sa repereze produse pe care compania spera ca utilizatorii le vor cumpara de pe Amazon.com.

Marea miza cu Firefly si cu intregul telefon este ca cei care il cumpara sa intre apoi pe Amazon.com si sa cheltuie bani acolo, achizitionand continut. Altfel, multi atragg atentia supra faptului ca piata smartphone-urilor este deja aglomerata si concurenta este dura, astfel ca noul produs nu ar trebui sa astepte vanzari miraculos de mari.

Pentru moment s-a anuntat disponibilitatea telefonului in SUA din 25 iulie, prin exclusivitate cu AT&T la care telefonul costa 199 dolari cu contract pe doi ani in varianta cu 32 GB. Fara contract telefonul costa 649 dolari in versiunea cu 32 GB stocare si 749 dolari cu 64 GB.