Abonatii Vodafone vor putea sa-si rosteasca direct solicitarea, fara a mai naviga intre optiuni, cand suna la serviciul de relatii cu clientii
Cine suna acum la Relatii cu Clientii Vodafone este intampinat de urmatorul mesaj automat:
'Buna, sunt Andreea, ghidul tau Vodafone. Alege limba in care vrei sa folosesti meniul. Pentru limba romana apasa 1. Pentru limba engleza apasa 2. (..)'
Daca tastezi 1, robotul iti spune: "Ai ales limba romana. Pentru confirmare apasa 1".
Altfel spus, un proces destul de lung si frustrant pentru un client care ar avea de rezolvat rapid o problema.
Operatorul a anuntat joi ca va introduce gradual un nou sistem de recunoastere automata a vorbirii (Automatic Speech Recognition), o premiera pe piata locala de telecomunicatii. Nu va renunta insa la vechiul sistem, care va ramane de rezerva, pentru situatiile in care nu functioneaza recunoasterea vocala.
Operatorul a anuntat ca "in perioada urmatoare va lucra la imbunatatirea ratei de recunoastere si, implicit, a numarului de clienti care pot primi instant o rezolutie. Serviciul va fi extins, gradual, atat din punct de vedere al functionalitatilor, cat si al accesibilitatii".
Vodafone a anuntat luna trecuta, dupa o pauza de doi ani, numarul total de clienti (SIM-uri valabile) din Romania, raportand pe langa clientii de servicii mobile (voce si date) pe care ii raporta pana acum si pe cei de telefonie fixa, internet fix si m2m. Compania a anuntat astfel un numar total de 8.567.752 de clienti in trimestrul incheiat la 30 iunie, dintre care 7.985.962 utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de internet broadband fix, reprezentand o scadere cu 91.687, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Nenorocirea era amplificata probabil si datorita faptului ca peste 50% din canadieni sunt de fapt straini care vorbesc cu accent dar chiar si cei nascuti acolo au diverse pronuntari.
Sfat sincer pentru Vodafone: Nu va complicati cu aceasta mizerie numita recunoastere vocala deoarece nu veti face altceva decit sa enervati clientii.